Kubatov egy videóban kéri a fradistákat, hogy ne a szokott módon lendítsék a karjukat

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 16.

Fekete Lyuk

Két kézzel, ne eggyel, mert akkor nácinak tűnnek.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, a Fidesz pártigazgatója a mai Leverkusen-FTC meccs előtt videóban fordult a fradiskákhoz, és legfőképpen három dolgot hangsúlyozott:

"A huhogást és az ilyen dolgokat el kell felejteni!"

"A nemzetközik meccseken hiába mondják magyarul a szexuális tartalmakat, azt le szokták fordítani az UEFA-ellenőrök."

"De van egy dolog, amit biztosan nem lehet elkövetni, mert bár én tudom, honnan ered, de félre fogják érteni: ez a szívtől az égig karlendítés…. Azt szeretném kérni a szurkolóktól, hogy ezt két kézzel csinálják, ne egy kézzel."

Kubatov szerint erre azért van szükség, mert az UEFA még azt találja gondolni, hogy a fradisták egykezes karlendítése náci, kirekesztő karlendítés. És ezért kéne inkább két kézzel csinálni.

Mint arról korábban beszámoltunk, a négygólos vereséggel végződő Anglia elleni hazai labdarúgó vb-selejtezőn a magyar drukkerek egy csoportja kifütyülte a kezdő sípszó előtt a rasszizmus elleni tiltakozásként féltérdre ereszkedő angol játékosokat; később a gólörömök alatt vagy a szögletrúgásoknál többen műanyag poharakkal dobálták meg az angolokat, Raheem Sterling és a kispadon ülő Jude Bellingham felé rasszista rigmusokat kiabáltak, illetve majomhuhogást imitáltak.

Mint írtuk, az angol futballszövetség vizsgálatot kezdeményez a FIFA-nál, és nagyjából borítékolható, hogy megint pénzbírságra és zárt kapus meccsekre büntetik a magyar szövetséget, csakúgy, mint az Eb-meccsek után, amikor főleg a buzizás volt terítéken az ultráknál (anti-LMBTQ molinó, „Deutschland, Deutschland homosexual”).

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk