Kubatov feljelentette Stummert a zsoldosseregezés miatt

  • narancs.hu
  • 2021.04.22 20:19

Fekete Lyuk

Tovább pörög az adok-kapok a politikusok között a volt Dunai Vasmű miatt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Dunaferr cégcsoport orosz és az ukrán tulajdonosainak konfliktusa miatt rendőri intézkedésre volt szükség nemrég Dunaújvárosban. A cégcsoport hivatalos honlapján azt írta, a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosának nevében egy „zsoldos csapat” az elmúlt hónapok „verbális és jogi agressziója után fizikai agresszióra készült”. „A kopaszra borotvált, kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot pénteken az esti órákban a hatóságok feltartóztatták” – számoltak be róla.

Erre az esetre reagált úgy Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke, hogy a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor „kösse meg a kutyáit, ne fenyegesse tovább a dunaújvárosi embereket”. Utalva arra, hogy a Dunaferr honlapja által is emlegetett kopaszok a Ferencvárosi Torna Club elnöki posztját is betöltő Kubatov által verbuvált focihuligánokból álló „zsoldossereg” lett volna.

Kubatov minderre először csak egy Facebook-bejegyzésben válaszolt múlt vasárnap, mondván, hogy az ügyhöz „semmi, de semmi” köze sincs, illetve, hogy Stummer „nemhogy a Nemzetbiztonsági bizottság élére nem való, de még éjjeliőrnek sem”. Ám a mai napon egy, a bejegyzéshez fűzött kommentben jelezte, hivatalos feljelentést tett a jobbikos képviselő ellen.

Mit mondhatnánk? Visszafogott kíváncsisággal várjuk a folytatást.

Neked ajánljuk