Milyen a kézmosás katolikus módra?

  • narancs.hu
  • 2020. március 23.

Fekete Lyuk

"A tiszta kéz életet ment – az imádság lelkeket!"

Napokkal korábban jelent meg a Lokálban, ám hozzánk még csak most jutott el a híre, milyen is a kézmosás katolikus módra.

Még mielőtt bárki tévedésbe esne, a kézmosásnak nincs vallási hovatartozása, ahogy neme, szexuális orientációja meg még ki tudja mije sincs.

Ahogy arra a koronavírus-járvány óta számos alkalommal végtelenül sok módon felhívták már a figyelmet, az a fontos, hogy minél többször mossunk kezet, alaposan, szappannal vagy fertőtlenítőszerrel.

A kormányközeli lap viszont egy korábbi számában kiemelte, hogy a II. kerületi Országúti Ferencesek is közzétettek egy felhívást, amely képes segítséggel igazít el a helyes kézmosás technikájáról. Az "Így moss kezet katolikus módra" figyelemfelkeltés a tisztálkodás mellett a fohász erejének hasznosítására is buzdít, mert "a tiszta kéz életet ment – az imádság lelkeket".

false

Figyelmébe ajánljuk

Erdélyi, tehetséges és korszerű gondolkodású alkotó volt - Kós Károly életműve a Műcsarnokban

Az építész neve hallatán rögtön Erdély, Kalotaszeg, dekoratív faszerkezetek és meredek tetők jutnak az eszünkbe. Munkássága azonban több a stílusnál; a társadalmat szolgáló építész prototípusát ismerhetjük meg következetes életpályájában. Ezt bizonyítja a Műcsarnokban látható kiállítás is, amelyet születésének 140. évfordulójára rendeztek meg Anthony Gall kurátor közreműködésével.