Most akkor a Néppártnak kampányol a Fidesz vagy mi történik?

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. április 6.

Fekete Lyuk

Jelentkezzen, aki érti!

Miután az Európai Néppárt (EPP) és Fidesz viszonya jelentősen megromlott a nagyobbik kormánypárt felfüggesztése után, a tegnapi kampányindító rendezvényen Orbán Viktor olyan kijelentéseket tett mint: „majd meglátjuk merre fordul a Néppárt, most úgy látszik, hogy a bevándorlók felé, ha ez így lesz, akkor nem fogjuk követni őket.”

A Fidesz ma belevágott az aláírásgyűjtésbe, a 444.hu összegyűjtött képeket, melyen látható, hogy a párt aktivistái EPP-s sapkákban, kabátokban tevékenykednek, de az MTI is közölt is hasonló felvételt:

Aláírásgyűjtés újpesti piacnál, a jobboldali férfi kabátján díszeleg az EPP-logó

Aláírásgyűjtés az újpesti piacnál, a jobboldali férfi kabátján díszeleg az EPP-logó.

Fotó: Soós Lajos/MTI

Annyira hiányzott ez is: országos aláírásgyűjtő akciót indít szombattól a Fidesz

Mi másért - hogy megállítsuk a bevándorlást. Országos aláírásgyűjtő akciót indít szombattól a Fidesz, amelyben arra kérik a magyar embereket, hogy aláírásukkal támogassák Orbán Viktor miniszterelnök pénteken bejelentett hétpontos akciótervét a bevándorlás megállítására. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-nek nyilatkozva elmondta, az ország összes választókerületében egyszerre indul meg az akció, több ezer aktivistájuk települ ki az utcára és kezdi meg az aláírások gyűjtését.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?