Most már Mészáros Lőrinc lapja sem titkolja: becsődölt Orbán Viktor nagy álma

  • narancs.hu
  • 2017.10.15 09:45

Fekete Lyuk

Hiába kozmetikázzák az adatokat.

Szombat késő este jelent meg Sinkovics Gábor véleménye a Nemzeti Sport online oldalán, a cikkben elég súlyos megállapítások sorakoznak arról, hogy a magyar futball gyakorlatilag sehol sem tart, és ez a tévúton járó akadémiai rendszernek is köszönhető. Persze, ebben nincs semmi újdonság, de az nso.hu mégiscsak ahhoz a Mediaworks-höz tartozik, amelynek a tulajdonosa Mészáros Lőrinchez köthető.

false

 

Fotó: MTI

Az írás fontosabb megállapításai közül szembetűnő, hogy már Orbán Viktor kedvenc sportlapja is megjegyzi: a magyar átlagembert irritálja, hogy „talicskával hordják a pénzt a klubokhoz, szponzorok maguktól – vagy udvarias felkérésre – támogatják a csapatokat, és egy ügyes klubvezető a taopénzek 'átcsoportosításából' és a központi támogatásokból szinte nulla forint berakásával is ellavírozgat. Közben épülnek a stadionok, profinak mondott futballistáink közül nem kevés milliós nagyságrendű fizetést visz haza havonta. Ennél többet sem az állam, sem a jóisten nem tehet a magyar futballért. Eredmény még sincs.”

Szóba kerül az érdektelenség is, illetve a kozmetikázott adatok, hiszen „ülnek néhány százan unott képpel a lelátón, a hivatalos nézőszám pedig ezerhatszáztizenhárom”. Az Orbán Viktor által alapított felcsúti akadémián is felkaphatják a fejüket arra az egyébként teljesen igazolható megállapításra, miszerint „a sok-sok pénzből fenntartott akadémiák tucatárut vagy selejtet termelnek”.

Azt már mi tesszük hozzá: ha csak Felcsútot nézzük, jó, ha egy-egy saját nevelésű focista szerepet kap a mérkőzések során a nyáron összevásárolt „sztárok” mellett. Ennek ellenére az akadémiákról Orbán Viktor még júniusban a köztévének azt nyilatkozta, hogy „a legnagyobb érték a magyar labdarúgásban ma az akadémiai rendszer. Ezt kell megőrizni és ezt kell erősíteni. Ezt kitanultuk az elmúlt tíz évben, ehhez értünk.” Mintha a miniszterelnök, szokása szerint, más meccset nézne.

Neked ajánljuk