Most már Mészáros Lőrinc lapja sem titkolja: becsődölt Orbán Viktor nagy álma

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 15., 09:45
kommentek
10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Hiába kozmetikázzák az adatokat.

Szombat késő este jelent meg Sinkovics Gábor véleménye a Nemzeti Sport online oldalán, a cikkben elég súlyos megállapítások sorakoznak arról, hogy a magyar futball gyakorlatilag sehol sem tart, és ez a tévúton járó akadémiai rendszernek is köszönhető. Persze, ebben nincs semmi újdonság, de az nso.hu mégiscsak ahhoz a Mediaworks-höz tartozik, amelynek a tulajdonosa Mészáros Lőrinchez köthető.

false

 

Fotó: MTI

Az írás fontosabb megállapításai közül szembetűnő, hogy már Orbán Viktor kedvenc sportlapja is megjegyzi: a magyar átlagembert irritálja, hogy „talicskával hordják a pénzt a klubokhoz, szponzorok maguktól – vagy udvarias felkérésre – támogatják a csapatokat, és egy ügyes klubvezető a taopénzek 'átcsoportosításából' és a központi támogatásokból szinte nulla forint berakásával is ellavírozgat. Közben épülnek a stadionok, profinak mondott futballistáink közül nem kevés milliós nagyságrendű fizetést visz haza havonta. Ennél többet sem az állam, sem a jóisten nem tehet a magyar futballért. Eredmény még sincs.”

Szóba kerül az érdektelenség is, illetve a kozmetikázott adatok, hiszen „ülnek néhány százan unott képpel a lelátón, a hivatalos nézőszám pedig ezerhatszáztizenhárom”. Az Orbán Viktor által alapított felcsúti akadémián is felkaphatják a fejüket arra az egyébként teljesen igazolható megállapításra, miszerint „a sok-sok pénzből fenntartott akadémiák tucatárut vagy selejtet termelnek”.

Azt már mi tesszük hozzá: ha csak Felcsútot nézzük, jó, ha egy-egy saját nevelésű focista szerepet kap a mérkőzések során a nyáron összevásárolt „sztárok” mellett. Ennek ellenére az akadémiákról Orbán Viktor még júniusban a köztévének azt nyilatkozta, hogy „a legnagyobb érték a magyar labdarúgásban ma az akadémiai rendszer. Ezt kell megőrizni és ezt kell erősíteni. Ezt kitanultuk az elmúlt tíz évben, ehhez értünk.” Mintha a miniszterelnök, szokása szerint, más meccset nézne.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 15., 09:45
kommentek
10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  rworse
  2017. október 16., hétfő 14:17
  tiszapolgári

  No hát, egy Andorra elleni kilátástalan vereség után elég nehéz a hurráoptimista örömtáncot sugározni. Amúgy, biztos van a Sinkovics, Vincze, Malonyai, L. Pap... típusú régi motorosokban egy kis berzenkedés, hogy a pogácsás tejbetök Szöllősit meg a fejbólintó Ballait a nyakukra ültették a felvásárlás során. Könnyíti a nevezett régi motorosok dolgát, hogy mindig is hagyományosan megbízható nertársak voltak.
 2. 9
  tiszapolgári
  2017. október 16., hétfő 08:07
  rworse

  Évek óta nem volt print Sport a kezemben. Az online-t is csak a napi sportközvetítések és a bulvárhülyeségek miatt szoktam megnézni. Egyébként a bulvárhírek témái és tálalása alapján a Sportot erősen Real-pártinak és ugyanilyen erősen Barcelona-ellenesnek érzem, ez valószínűleg a Puskás Akadémia és a Real közismerten jó kapcsolatából következik, bár az a sportújság, amelyik már a bajnokság előtt kihirdeti a spanyol liga győztesét (Real) és vesztesét (Barcelona), az menjen a picsába.
  És nagy ritkán elolvasok egy-egy jegyzetet. Az andorrai vereség után itt, a Narin, egy kommentemben összevetettem Vincze András két jegyzetét, az egyikben, a bajnokság végén még ezt írta:
  „… ha létezik fontos üzenete a magyar futballfejlesztésnek, akkor a harminchárom forduló megmutatta, a tehetségeink hosszabb távon is lendületet adhatnak a focinknak.”
  Két héttel később, a nagy leégés után pedig ezt: „Andorra után már azt kell tisztázni: futballistáink milyen szakmát űznek valójában?”
  Ezután megjegyeztem, hogy a Sportnál puccs várható. Vincze András, az általam elolvasott jegyzetei alapján, továbbra is nagyon elégedetlen a magyar futballteljesítménnyel, emiatt írtam azt, hogy vége a hazudozásnak.
  Nyilván rengeteg más, általam el nem olvasott írás van, amikből viszont az derülhet ki, amit te mondasz.
 3. 8
  rworse
  2017. október 15., 22:36
  zabrazabra, 6

  Ez általában igaz, de hidd el, azt mindenképpen tudja, hogy van egy sportnapilapja.


  tiszapolgári, 7

  Komolyra fordítva: nem történt semmi olyan a Sporttal, amit pedzegetsz. Sőt, minden korábbinál szervilisebb, orbánkiszolgálóbb, neristább. Úgy a szerkesztőségi munkája, mint a kommentszekciója. Iszonyat pártlap lett - és persze közben maradt szennybulvár is.
  Persze, a negatív rekordokat döntögető VB-selejtezők után a Sinkovics se írhatja, hogy minden csodás. (Azt meg nem akarja, hogy "Na ugye!".)
 4. 7
  tiszapolgári
  2017. október 15., 19:53
  Igen, valami történhetett a „Sport”-tal, Vincze András is többször írt már kritikus jegyzeteket a magyar futballról az online-on. Amikor például a népszabadságos Hegyi Iván tette ugyanezt – ameddig tehette –, addig az MLSZ, a klubok és a játékosok könnyen elintézhették egy-egy kézlegyintéssel, mondván, Hegyi és a baloldali sajtó akkor érzi jól magát, ha fikázhat valamit.
  Most már az NS ki tudja, milyen politikai vonzalmú, de mégiscsak futballszerető újságíró sem nagyon tehetnek mást, nem lehet a végtelenségig javuló tendenciának hazudni a bűn rosszat, és elfogadhatónak hazudni a kudarcokat és az eredménytelenséget.
  Sok évtizedes tapasztalat birtokában azt is hozzá kell tenni, hogy a hivatalos sportsajtó mindig ilyenkor, egy-egy selejtezőkudarc után, kijózanodva szokott leszállni a földre, de félő, hogy már a legelső biztató jelek hatására megint el fog velük szaladni a ló, egészen a következő pofára esésig.
 5. 6
  zabrazabra
  2017. október 15., 17:46
  Miért mondjátok azt, h Mészáros Lőrinc lapja? ML-nek fogalma sincs, h mije van, mije nincs.
 6. 5
  rworse
  2017. október 15., 14:03
  Itt is van a példa, hogy kik miatt nem tartunk még a nemzetifocializmus csúcsán. Az ilyen sötétbenbujkáló, rémhírterjesztő reutersek, sachsok csak gúnyolódni, tengelyt akasztani tudnak, de tettek-e vajon egyetlen szalmaszálat is keresztbe a fejlődésért? Nem, kedves nertársak, nem tettek. Sorosista brüsszelista ájemefista kerékkötők!
 7. 4
  rworse
  2017. október 15., 13:57
  Diktatúrában is szükség van megszervezett, építő szándékú bírálatra. Ez az.
  Vannak még problémák nertársak, hiszen csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. de a Vezér által kijelölt irányvonal természetesen helyes, az alapokat leraktuk, a következő lépés a haldokló Nyugat meghaladása. Sajnos szabotőrök is beépültek a rendszerbe, őket is le kell leplezni, mielőtt a fejlett nemzetifocializmus építését megkezdjük.
 8. 3
  sachs
  2017. október 15., 13:51
  Nem kell elszontyolodni. Megvan a bevált módszer: Fel kell emelni (vagy lecsökkenteni) a bajnokság létszámát. Át kell térni tavaszi-ősziről őszi-tavaszi lebonyolításra (vagy fordítva). Ezekkel mindig lehet nyerni még egy-két évet.
 9. 2
  reuters
  2017. október 15., 10:55
  Sinkovics Gábor a Soros tervet hajtja végre. OV ugyanis, a Soros ügynökök kivételével mindenki tudja, tévedhetetlen. Legutóbb is legyőztük azt a, nem is tudom, hogy hívják szigeteket. Na ugye!:(
 10. 1
  Cheyenne
  2017. október 15., 10:26
  A betalicskázott százmilliárdok felhasználása politikai és/vagy büntetőjogi kérdés.

  A kialakított (sportszakmai) struktúra személyi felelőse megnevezhető: Csányi Sándornak hívják. Ő nevezi ki a kulcsembereket, rajzolja fel a szerkezeti kereteket. Az eredmény nulla!!!
  Csányi dilettáns, ostoba, buta módon vezeti ezt a magyarfocinak nevezett "bankot".
  Sorozatosan rossz, hibás elvi és személyi döntéseket hozott. Fotbalista nyelven: Csányi out!!!!

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk