Müller Cecília túlságosan szabadon idézte Wass Albertet

  • narancs.hu
  • 2020. április 9.

Fekete Lyuk

Annyira, hogy egy Márai idézetet adott a szájába.

„A húsvéti készülődés jegyében én szeretnék néhány gondolatot azért Önökkel megosztani. Azt mondja a híres költőnk, Wass Albert, hogyha elérkezik az ünnep, akkor ünnepelj egészen. És tisztuljunk meg. Bocsánat, hogy szabadon idézem. Tisztuljunk meg egy kicsit kívülről és belülről is.” – mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Az Index (vagyis a szemfüles olvasóközönsége) kiszúrta, hogy Müller Cecília a freestyle szavalása során Wass Alberthez társított egy olyan idézetet, amely valójában Márai Sándortól származik.

A Füves könyv 68. fejezetében, Az ünnepekről címűben azt írja ugyanis: „Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről.”

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.