Nekünk Putyin, nekik Mardi Gras

  • narancs.hu
  • 2015. február 16.

Fekete Lyuk

A világ szerencsésebb felén nem Putyin, hanem a világ legszínpompásabb fesztiválja köszönt be. Holnap New Orleansban Mardi Gras.
false

Míg nálunk a helyzet komolyságára való tekintettel a csatornafedőket is igazoltatják, New Orleansban jóval fesztelenebb a hangulat, igaz, hozzájuk nem is Vlagyimir Vlagyimirovics (62) köszönt be, hanem a mindennél felszabadultabb húshagyókeddi örömködés, ismertebb nevén a Mardi Gras.

false

De hogy mi se maradjunk örömteli pillanatok nélkül, jöjjenek a Mardi Gras-indiánok a nagyszerű Treme című sorozatból, majd következzék a voodooval intim kapcsolatot ápoló Doctor John Big Bass Drum On A Mardi Gras Day című örökzöldje, végül pedig egy gyilkossággal egybekötött, zenés-táncos-koporsós felvonulás Roger Moore értő szavaival. De a végére hagytuk a legjobbat: az Easy Rider Mardi Gras-jelenetét és az elmaradhatatlan temetői LSD-tripet.



Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.