A Magyar Nemzetnek fél nap elég volt ahhoz, hogy totálisan lejárassa magát

  • narancs.hu
  • 2019. július 22.

Fekete Lyuk

A Momentum EP-képviselőjére szálltak rá, de bár ne tették volna.

„Lelepleztek! Jártam már a VOLT fesztiválon, eljutottam a Velencei-tóhoz, és -horribile dictu- még olvasni is szoktam! Nehéz eldönteni mi a szomorúbb: hogy a kormánypropaganda láthatóan minden héten írni akar rólam egy lejárató cikket – vagy az, hogy a Magyar Nemzet szerint nyaralás alatt könyveket olvasni valami borzalmas dolog lenne” - olvasható Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom EP-képviselőjének Facebook-bejegyzése.

De miért is posztolt erről a politikus?

Láthatóan a Fidesznél nehezen emésztették meg, hogy az EP-választás során a fiatal pártnak sikerült két képviselőt is bejutattnia az Európai Parlamentbe: nem véltetlen, hogy Cseh Katalin – akit a Renew Europe liberális frakció alelnökének választottak – a közelmúltban a kormánypárti média célkeresztje alá került, a PestiSrácok például egy internetes szörnyhöz, Momóhoz hasonlította.

Egy netes szörnyhöz, Momóhoz hasonlítja a PestiSrácok Cseh Katalint

A Momentumot pedig a kommunistákkal hasonlította össze a kormánypárti portál. „Emlékeznek arra az internetes horrorlényre amely tavaly futótűzként terjedve gyerekek százezreire hozott frászt a világhálón? Mit ad Isten, a szörnyeteget Momónak hívták, de mivel egy ilyen nevű jelenségből Magyarországnak jutott egy saját, külön bejáratú, én mindig a Momentumnra asszociáltam.

Az sem mellékes, hogy a Momentum politikusai bojkottra hívták fel az EP-képviselőket – többek között azt akarták elérni, hogy Deutsch Tamás ne legyen az Európai Parlament költségvetési bizottságának az alelnöke, ez speciel nem sikerült nekik –, amiért masszív hazaárulózásba fogott a kormánymédia.

Az azonban látszik, hogy a olykor-olykor nem jut elég puskapor a propagandapisztolyokba, ugyanis ma a Magyar Nemzet egy olyan cikkel jeleskedett, amivel sikerült fél nap alatt lenulláznia a maradék tekintélyét is.

A „Hamis imázsépítés a Momentumban” című dolgozatban a szerző többek között azt állította, „a Momentum Mozgalom ­európai parlamenti politikusa által korábban feltöltött képek és megjegyzések egy jóval a magyar átlag feletti életszínvonalon élő fiatal világpolgár képét rajzolják elénk”, majd hozzátette, „a »szegény« egyetemista bejegyzései szerint 2015. július elején a soproni VOLT fesztiválon bulizott, majd néhány hét múlva egy tengerparton olvasta e-könyvét, augusztus elején pedig a Velencei-tónál pihente ki a lét könnyűségének fáradalmait.”

A kormánypárti Magyar Nemzet ezzel azt próbálta szemléltetni, hogy Cseh Katalin nem hiteles politikus, mert jóval többet megengedhet magának, mint egy átlagpolgár, hiszen elmehet egy fesztiválra, majd később a tengerpartra, és még a Velencei-tóra is. Hogyan is tudná egy ilyen személy képviselni a nép egyszerű gyermekeit?

A 444.hu kapva kapott az alkalmon, és egy szellemes írásban hívta fel az olvasók figyelmét arra, az a kormánypárti Magyar Nemzet károg fényűzésen, amely egy betűt nem írt akkor, amikor Orbán Viktorról kiderült, hogy magánrepülővel jár focimeccsekre, hogy a miniszterelnök családjának magánkastélyai vannak, hogy Mészáros Lőrinc magánjachton „pihente ki a lét könnyűségének fáradalmait”, illetve hogy Rogán Antal feleségével helikopteren ment el egy esküvőre.

Szóval így állunk: amíg a kormánypropaganda Cseh Katalin a szőnyeg szélére akarja állítani, amiért egymást követően elment egy fesztiválra, a tengerpartra és a Velencei-tóhoz, addig a fideszes politikusok és a hozzájuk köthető oligarchák az adófizedők pénzéből építgetik a birodalmukat, urizálnak, ami természetesen nem kerül be a Magyar Nemzet hasábjaira.

Neked ajánljuk