Nyaralni is orbános sapkában indul Novák Katalin

Fekete Lyuk

Új darabbal bővült a fideszes divatkollekció, a tárca nélküli miniszter baseballsapkán hirdeti Orbán Viktor 2022-es győzelmét.

„On vacation”- ezzel a félmondattal adta a világ tudtára Novák Katalin a Twitteren és Facebookon, hogy családjával együtt nyaralni indult.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter lányával együtt mosolyog a mellékelt képen – és ha már lőttek egy szelfit – azt megspékelte némi politikai propagandával is: egy OV’ 22-es feliratú baseball sapkában pózol, amivel vélhetően Orbán Viktor 2022-es választási győzelmét vetíti előre, és nem egy kevéssé ismert motorolaj-márkát reklámoz.

Novákon nem először láthatunk hasonló divatkiegészítő elemet: a 2018-as választási hajrát is egy Fidesz-feliratú fülbevalóban izgulta végig a Bálnában (ahova szerkesztőségünk munkatársait nem engedték be, ellentétben az MTI fotósával).

Az viszont új elem, hogy gyereke is helyet kapott az Orbánt éltető fotón – különösen úgy, hogy július 12-én még elítélően nyilatkozott az ilyen húzásokról, a Berlusconi-féle Il Giornale olasz napilap újságírójának.

„I also explained that children should not be exposed to any kind of propaganda” – Azt is kifejtettem, hogy a gyerekeket nem szabad kitenni semmilyen propagandának” – idézte fel a beszélgetést a Twitteren Novák Katalin, aki a saját propagandájától ezek szerint nem féltette lányát.

Novák persze nem az egyetlen fideszes pártkatona, aki ruhán, dísztárgyon akarja viszontlátni kedvenc vezetőjét: Németh Szilárd egyenesen a hasán hordta Orbán Viktort, Make Europe Safe Again- feliratú pólót viselve. A fideszes képviselők között pedig valósággal hódított tavasszal az új dili, hogy Orbán-idézetes tükröt tegyenek falukra, melyen „Magyarország hét törvénye” – valójában egy 2020-as Orbán-beszéd szentenciái– olvashatóak.

A sort maga a miniszterelnök kezdte, aki a saját mondatai bűvöltek el annyira, hogy a gravírozott tükröt kifüggesztette a Karmelita Kolostorban berendezett dolgozószobájában. Az ajándéktárgyat a Fidesz készíttette, a párt fennállásának 33. évfordulója alkalmából.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.