Parlamenti performansz: a jobbikos képviselő végleg feladta a várakozást

  • narancs.hu
  • 2018. július 22.

Fekete Lyuk

Két nap után sem sikerült beszélnie a miniszterelnökkel.

„Nem megyek el innen haza, amíg a miniszterelnök úrtól nem kapom meg a múlt szombati levelemre a választ, amelynek lényege az, hogy a kilakoltatások és végrehajtások felfüggesztése érdekében hívja össze jövő hétre a parlamentet, és az ápolási díj ügyében dolgoztassa ki a pénzügyminiszterrel az ütemes emelését jövő június 30-ig" – mondta még péntek délután Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő, Facebook-oldalán közzétett videójában, és ezzel a lendülettel le is sátrazott a miniszterelnök irodája elé, ám már egy nap után rájött, hogy ennek sok értelme nincsen, ezért helyszínt változtatott, és a jobbikos irodában várakozott tovább.

Meglepő módon ez sem volt sikeres, Orbán csak köszönésre méltatta a képviselőt, Havasi Bertalan pedig szánalmas PR akciónak nevezte Varga-Damm várakozását.

A jobbikos képviselő végül ma adta fel teljesen a reményt, és egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felfüggeszti a miniszterelnök parlamenti szobája előtti üldögélést – írja az Index.

Varga-Damm arra jutott, hogy nincs értelme olyan szituációkat fenntartani, amiből az látszik, hogy nincsen remény, bár ehhez nem kellett volna ennyit várnia.

Figyelmébe ajánljuk