Parlamenti performansz: a jobbikos képviselő végleg feladta a várakozást

  • narancs.hu
  • 2018. július 22.

Fekete Lyuk

Két nap után sem sikerült beszélnie a miniszterelnökkel.

„Nem megyek el innen haza, amíg a miniszterelnök úrtól nem kapom meg a múlt szombati levelemre a választ, amelynek lényege az, hogy a kilakoltatások és végrehajtások felfüggesztése érdekében hívja össze jövő hétre a parlamentet, és az ápolási díj ügyében dolgoztassa ki a pénzügyminiszterrel az ütemes emelését jövő június 30-ig" – mondta még péntek délután Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő, Facebook-oldalán közzétett videójában, és ezzel a lendülettel le is sátrazott a miniszterelnök irodája elé, ám már egy nap után rájött, hogy ennek sok értelme nincsen, ezért helyszínt változtatott, és a jobbikos irodában várakozott tovább.

Meglepő módon ez sem volt sikeres, Orbán csak köszönésre méltatta a képviselőt, Havasi Bertalan pedig szánalmas PR akciónak nevezte Varga-Damm várakozását.

A jobbikos képviselő végül ma adta fel teljesen a reményt, és egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felfüggeszti a miniszterelnök parlamenti szobája előtti üldögélést – írja az Index.

Varga-Damm arra jutott, hogy nincs értelme olyan szituációkat fenntartani, amiből az látszik, hogy nincsen remény, bár ehhez nem kellett volna ennyit várnia.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?