A PestiSrácok publicistája azt sejteti, hogy muszlimok gyújtották fel a Notre Dame-ot, aminek a nemzetellenes párizsi franciák még örülnek is

  • B.P.M.
  • 2019.04.16 10:25

Fekete Lyuk

„Európa pedig sosem lesz már olyan, mint annak előtte.”

„Mi más is lehetne a tűz oka, mint a hibás faelemek, a repedéseket pótolandó, gyúlékony anyagok? Pláne pár héttel az EP-választások előtt... Aki mást feltételez, az legalább annyira bűnös és rasszista, mint aki elítéli azt a szegény fiatalembert, aki nemrégiben a párizsi metróban, késsel hadonászva üvöltötte bele hitvallását az éjszakába, miszerint 'I'm Muslim, I'll kill all the Catholics', azaz: 'Muszlim vagyok, megölöm az összes katolikust!'" - olvasható a PestiSrácok publicistájának, Varga-Bíró Tamásnak írása a portálon.

Hozzátette, mi mást is gondolhat az ember, mint hogy véletlen baleset volt, amikor Párizs toleráns baloldali polgárai így vélekednek a közösségi oldalakon:

  • „Égjen el minden templom, és benne minden keresztény!”
  • „Szeretnék segíteni. Hova vigyem a benzint?”
  • „Insallah”
  • „Kár, hogy nem a Vatikán”
  • „Nincs is szükség ennyi templomra, a vallás elbutít”

 

Hozzáfűzte, hogy ezen nem csupán „muszlim” emberek véleményei, hiszen a „tolerancia bajnokai között szép számmal akadnak echte párizsi echte franciák is.”

„Nekik a vallás még kulturális értelemben sem jelent semmit. Ahogyan a nemzetállami lét sem. És ez a szomorú igazság. A tűz, a pusztulás önmagában is hatalmas tragédia. Akár szándékolt gyújtogatás, akár véletlen baleset történt. De legalább akkora, ha nem nagyobb, letaglózó erejű tragédia az erre érkező embertelen reflexió” - fogalmazott.

Varga-Bíró szerint az ország, ahol sem az angol, sem a német beszédet nem igazán hallhatják jó szívvel még a turistáktól sem, a nép, amely egykoron büszkén birtokolta a fél világot, a birodalom, ami ránk szabadította a hamis demokráciagyakorlatot, még ebben a tragikus helyzetben sem egységes.

„Ha egyszer a vidéki franciák közt készülne egy felmérés, hogy ki mennyire tartja magát nacionalistának, a vezető politikus urak és hölgyek nagyot csodálkoznának. Ugyanakkor, ha Párizsban és a többi francia nagyvárosban készülne hasonló felmérés (különös tekintettel a kikötővárosokra), a mérleg azon nyomban a visszájára fordulna” - írta.

Hozzátette, ez a kettőség pedig óhatatlanul a szélsőségek megerősödéséhez vezet, mindkét oldalon, „mert ahogyan nem valódi, hithű muszlim az, aki robbant, gyújtogat, erőszakol, pontosan annyira nem valódi francia az sem, aki válogatás nélkül gyilkolna le mindenkit, csupán a bőrszíne vagy a származása okán.”

Arra kérta a „Magyarok Nagyasszonyát”, hogy segítse Párizst, valamint egész Franciaország népét, hogy mielőbb észhez térjenek, hogy a Notre Dame tüzének eloltása után a szívükben vessen parazsat a hazafiság szikrája.

„Európa pedig sosem lesz már olyan, mint annak előtte” - hangsúlyozta.

Tegnap este éjfél után sikerült megmenteni a párizsi Notre Dame székesegyház szerkezetét és tornyait a teljes pusztulástól, pedig sokáig egyáltalán nem volt biztos, maguk az emberfeletti munkát végző tűzoltók sem voltak meggyőződve arról, hogy nem veszik oda az épület.

Az eset bejárta a hazai és a világsajtót, az emberek mindenhol a szolidaritásukat fejezték ki, nem csoda, hiszen a felbecsülhetetlen értékű kulturális kincsről olyan felvétel is felkerült az internetre, amelyen az látható, ahogyan a húszártornya összedől és tűz martaléka lesz.

Neked ajánljuk