Szakács Árpád, a kultúrharc sámánja alufóliás teóriával állt elő a NAT-tal kapcsolatban

  • narancs.hu
  • 2020. február 10.

Fekete Lyuk

A kultúrideológus előkotort a levéltárból egy 1911-es szabadkőműves dokumentumot, és közölte, a mai napig ez alapján zajlik az ateista-materialista történelem- és irodalomoktatás.

A fideszes kultúrharc szellemi agytrösztje, Szakács Árpád, aki a MediaWorks Hungary Zrt. központi nyomtatott szerkesztőségének alkotói szabadságon lévő volt főszerkesztője a Hír TV Civil kör című műsorában most épp a sokat kritizált Nemzeti Alaptantervről mondott sommás véleményt - szúrta ki a 444.hu.

Civil kör (2020-02-08) - HÍR TV

Miközben Niedermüller Péter kijelentése már-már feledésbe merül, jön Jávor Benedek és alakításával ismét megkérdőjelezi a baloldal mentális állapotát. Korózs Lajos új számot tesz fel a proletárdiktatúra hangját idéző recsegő lemezjátszón, majd, hogy teljes legyen a kép, újra alakul a Munkásőrség. Míg Jakab Péter hasonlatát értelmezzük tortáról és mazsoláról, megjelenik és liberális össztűz alá kerül a NAT.

Szakács a műsorban kiosztott egy, az országos levéltárból előkotort 1911-es szabadkőműves dokumentumot Jászi Oszkár székfoglalójáról, amiben szerinte az 1919-es bolsevizmus szellemisége uralkodott (miközben a liberális Jászi soha nem volt kommunista, elítélte a Tanácsköztársaságot - a szerk.). Szakács szerint ez a program megvalósult, és a mai napig ez alapján zajlik "az ateista-materialista történelem- és irodalomoktatás".

A magyar kormány, vagyis a Fidesz-KDNP pedig csupán ezt szeretné megváltoztatni szerinte. A kultúrideológus komoly okfejtését nem ám a kisujjából szopta, Szakács mindezt Raffay Ernő Szabadkőművesek Trianon előtt című könyvében fedezte fel. Szerinte ugyanis az eddigi nem Fidesz-KDNP-s hatalmon levők a történelem átírását hirdették meg első célként, márpedig az ezeréves magyar múlt, az ezeréves magyar identitás összes elemét ki kell irtani ahhoz, hogy a magyarság ne kötődjön a saját identitásához.

Szakács komoly hittérítőként Facebook oldalára is kiírta, hogy: „Jászi Oszkár ebben a dokumentumban hirdette meg az Új Magyarország programot. Emlékeznek még? 2006-ban pontosan ugyanez volt Gyurcsány Ferenc kormányzati programjának címe! Igen! Ezek ugyanazok! Az ő új Magyarországuk a bolsevizmus terrorja, a magyarok legyilkolása, a magyar identitás megsemmisítése.”

Mint lapunk korábban megírta, csütörtökön Szakács Árpád tart előadást A magyar kultúra ellenségei címmel a Mi Hazánk Mozgalom Fekete István Szabadegyetem című sorozatának első rendezvényén.

Figyelmébe ajánljuk