Szijjártó most koronamigránsokkal riogat

  • narancs.hu
  • 2020. május 14.

Fekete Lyuk

Nemcsak a kultúránkat és a munkahelyeinket veszik el, de ránk is köhögnek.

A koronavírus nyomán kialakult helyzet újabb migrációs hullámokat indíthat el Európa irányába, amelyek a biztonsági és kulturális kockázatokon felül már egészségügyi fenyegetést is jelentenek – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebookon, miután európai uniós kollégáival tárgyalt. A poszt látszólag annyira fontos, hogy az MTI is beszámolt róla.

A miniszter közösségi médiás influnszerkedésének mi is nagyobb figyelmet szenteltünk a közelmúltban.

Mint kiderült: spanyol kezdeményezésre 14 európai uniós külügyminiszter vitatta meg a Földközi-tenger térségében kialakult helyzetet egy videokonferencia keretében. Szijjártó Péter az egyeztetés után azt írta: ez a térség már a világjárvány kitörése előtt is komoly nehézségekkel nézett szembe. Azóta pedig, véleménye szerint, a problémák még súlyosabbak lettek.

false

 

Fotó: Facebook / szijjarto.peter.official

 

„A koronavírus nyomán kialakult helyzet újabb migrációs hullámokat indíthat el Európa irányába, amelyek a biztonsági és kulturális kockázatokon felül már egészségügyi fenyegetést is jelentenek” – osztotta meg gondolatait. Majd hozzátette: „Az álláspontunk világos: az Európai Uniónak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ne induljanak ki Észak-Afrikából újabb migrációs hullámok.”

Figyelmébe ajánljuk