Film

Amerika Kapitány - A tél katonája

  • - kg -
  • 2014. május 10.

Film

Mintha nem lenne már így is elég ramaty a helyzet (a világegyetem tágul, a lyukak feketéllnek), most kell kiderülnie annak is, hogy termeszek rágják a S.H.I.E.L.D testét! Ki e rövidítést nem ismeri, nem kevesebb, mint 8 filmet aludt át; velük nem számol A tél katonája.

Számol viszont a Robert Redford Cserkészcsapat valamennyi tagjával, ámbár Redford ezúttal mintha nem egészen azt a szálfaegyenes, szőke Yodát hozná, mint megszokhattuk. Van valami a nézésében, talán az unalom, talán egy derengő gondolat valahol, ami Amerika Kapitányt is megzavarja. Redford mindenesetre kellemes meglepetés; a producerek közül valaki beletekerhetett A Marabu három napja című klassz kis konspirációs thrillerbe, és a jelek szerint tetszett neki. (A sajtókönyvben később a marabut keselyűre cserélték.)

És akkor most az iparági hírek: a Marvel Studios, mely milliónyi képregényhős jogait birtokolja, elérte azt, amit a szocializmusnak sosem sikerült: úgy tartják magukat az ötéves tervekhez, mint egy svájci óra, s e tervek közt a Thor 2. után, de még A galaxis őrzői előtt az Amerika Kapitány 2 perfekt levezénylése, néhány újabb alfigura bevezetése és Scarlett Johansson szülés előtti rúgástechnikájának megörökítése szerepelt. Mint említettük, termeszek rágicsálják az értünk dolgozó fantomszervezet szervezetét, amihez, ha egyszer elkészül, Ant Mannek is lesz majd néhány szava, de addig is a Kapitányon a sor. Lelki felépítése egy himnuszra elkövetett zászlófelvonás bonyolultságával vetekszik, de ahogy rúg, az Bronxig is elhallatszik. És ezért szeretjük.

A Fórum Hungary bemutatója

Figyelmébe ajánljuk