DVD

Amerikai pite: A találkozó

  • Horváth Andrea
  • 2012. október 13.

Film

Tetszik vagy sem, ez a pite tartalmaz nyomokban annyi tartósítószert, ami fogyaszthatóvá teszi most is. Adam Herz hosszú éveken keresztül bombázta a mozikat tökéletlen tinijeivel, és úgy tűnik, esze ágában sincs megválni Stifleréktől. Kedvenceink szexuális szárnypróbálgatásai és a pitelagzi után elérkeztünk az osztálytalálkozóhoz, ahol hőseink néhány klasszikus gimiscsínnyel igyekeznek méltó módon fejet hajtani a valamikori gondtalan évek emléke előtt.

A sztori természetesen nem rejteget nagy fordulatokat, szigorúan csak az történik, ami egy ilyen osztálytalálkozón/filmben történhet. A régi barátságok felélednek, az egykori szerelmesek újra találkoznak, és kötelezően elbizonytalanodnak, illetve sikertelen kapcsolatok kérdőjeleződnek meg. Ozból (Kris Clein) celeb lett, Stiflerből lúzer, Finch (Eddie Kaye Thomas) és Stifler mamája (Jennifer Coolidge) azóta is megszállottan keresi az igazit, Jim (Jason Biggs) apja pedig elhanyagolható öregkori depresszióval küzd, mégis megállíthatatlanul igyekszik tanácsaival ellátni a "fiatalságot". Röviden és tömören: semmi extra, viszont az jól van tálalva.

A rendezőpáros nosztalgikus formában sült pitéje önmagában valószínűleg nem állná meg a helyét, viszont a korábbi részek élménye képes magával ragadni a nézőt, és a tökéletlenség dacára is felfedezhetjük A találkozóban azt az őszinteséget, amellyel mindegyikünk mosolyogva tekint vissza a zűrös, de annál szebb emlékű tinédzseréveire. Összességében tehát jó volt látni a srácokat, de nem szívesen töltenénk el velük újabb négy évet.

Universal

Figyelmébe ajánljuk