Film

Barátság extrák nélkül

  • 2016. április 17.

Film

Az ismert magyar forgatókönyvíró, aki valaha filmforgalmazóként tevékenykedett, egy interjúban elmondta: gyakran előfordult, hogy egy adott film helyett annak forgatókönyvét küldték csak el. Annak olvastán kellett eldönteni, hogy megveszik-e a produktumot. Aha, mondja az ember. Ha ez így megy, az sok mindent megmagyaráz, jelen esetben is. Akkor van, lehet mentsége a forgalmazónak: mi, kérem, nem is láttuk ezt a langyos, unalmas, érdektelen, humortalan vacakot, csak vásárolgatunk itten összevissza. Most is azért is próbálunk a hollywoodi sikerfilm címére utalgatni, hogy hátha valaki mégis betéved a moziba, és ha idejében elalszik a filmen, nem minket fog hibáztatni. Bár a hivatkozott termékben legalább Timberlake meg Mila Kunis dugtak, itt viszont az exmodell Laetita Casta próbál egy generációval fiatalabbnak látszani, amidőn nem bonyolódik (csak egy picit) erotikus kapcsolatba tésztaarcú és -természetű barátjával (Fabio De Luigi).

A kizárólag filmekben felmerülő vígjátéki alaphelyzet nagy kérdése a következő: lehet-e férfi és nő csak barát, vagy előbb-utóbb az ágyban kell kikötniük? Nem lövöm le a fárasztó álbonyodalmak után elővezetett csattanót, de ezúton figyelmeztetek mindenkit: a legnagyobb poén a filmben az, amikor a pityókásan vezető főszereplőt rendőrök szondáztatják, és ő nem tud kimondani egy hosszabb szót.

Forgalmazza a Ristretto Distribution

Figyelmébe ajánljuk

Ha eltűnnek a rítusaink, ránk omlik az idő

Otthontalanság, kiüresedés, nyugtalanság, rohanás és magány. Kevesen akadnak manapság, akit ne érintenének ezek a kérdések. Átrohanunk az életen, próbáljuk a víz felett tartani a fejünket, de nagyobb légvételre mintha nem lenne lehetőség. Mi történik velünk?