Film

Csapda

  • 2013. április 7.

Film

Naiv kamaszok azzal szórakoznak, hogy felpróbálják a menő drogdíler filmekből elirigyelt szerepét. Iszonyú cool lenne a balhé, ha nem jönne a rendőrség öt másodpercen belül, hogy aztán valami felháborítóan kretén törvényre hivatkozva benn is tartsák kicsikét a film főhősének fiát. Úgy 10 vagy esetleg 30 évre. Hacsak nem ad fel valakit. De ugyan kit tudna feladni egy beijedt 18 éves? Tán egy másik beijedt 18 évest.

Ekkor lép a képbe a papa, aki alkut köt az újraválasztása miatt látványos eredményekre hajtó államügyésznővel. Hogy majd ő, a talpig átlagpolgár szállít egy igazi dílert a fia szabadságáért cserébe. Tovább nem mesélem: a papa bevállalós, a kizárólag lúzerek kriminalizálására és a statisztikák javítására alkalmas hülye törvényt képviselő ügyész szívtelen és aljas, a drogrendőrnek viszont többet ér a becsülete, mint a szakmai siker. Hősünk úgy jut el a mexikói drogkartell vezetőjéig, hogy közben (a bevett szokástól eltérően) nem gurul el a feje több száz kilométerre feldarabolt testétől. Végül felirat tájékoztatja a nézőt, hogy a tárgyalt paragrafus súlyosabban szankcionálja a törvény bevezetőben ábrázolthoz hasonló áthágását, mint pl. a szándékos emberölést vagy a nemi erőszakot.

A szakszerűen kivitelezett és hiteles szituációkból építkező, amúgy megtörtént eseményeken alapuló akciófilm egyetlen komolyabb hendikepje a főszereplő, Dwayne Johnson, aki színészi eszközök híján nem tudja hozni a szükség esetén nagy tettekre is képes hétköznapi ember csekély mértékben eredeti, ilyen jellegű filmekben mégis működőképes figuráját.

A Big Bang Media bemutatója

Figyelmébe ajánljuk