friss felhívás

  • .
  • 2009. június 11.

Film

Olyan színészeket keresnek, akik nem színházi körülmények között is képesnek érzik magukat hivatásuk gyakorlására. Június 16.
és 21. között a Budapesti Gödör Klubban lesz Eleonora Fuser nyilvános és ingyenes Commedia dell' Arte mesterkurzusa. A workshop egyben szereplőválogatás is az Utca-színházi Alkotóközösség (Utca-szak) új előadásához, a "Magyarország hősei"-hez, amely 2009. augusztus 24. és október 30. között születik Eleonora Fuser rendezésében. Jelentkezés június 14-ig az utcaszak [at] gmail [dot] com címen, szakmai önéletrajzzal (maximális létszám: 35 fő).

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.