A rendszerváltást követő években szinte minden héten nyílt kínai étterem, ezek még „igazi” éttermek voltak felszolgálással, műanyagtányér-mentesen. Sőt, ezek a helyek megpróbáltak a maguk módján elegánsak lenni (a filléres távol-keleti dekoráció akkoriban különlegesnek tűnt), és mivel az árakkal sem az egeket ostromolták, hamar népszerűvé váltak. Kezükre játszott, hogy ugyanekkor a hazai vendéglátás színvonala sosem látott mélységekbe süllyedt, hiszen ez volt az az időszak, amikor a komcsi gyakorlatra még a vadkapitalista sumákolás is rátelepedett. Csakhogy a közönség hamar ráunt a pekingi kacsára, a kínai vendéglősök pedig kénytelenek voltak magyarosítani a választékot – így lett a kínai konyha legfőbb fűszere az Erős Pista –, majd gyorsbüfévé átalakulni. Mára csak mutatóba maradt néhány olyan „régi vágású” kínai étterem, mint a rákosszentmihályi Aranyfolyó a Rákosi út 48. alatt.
Noha az étterem egy nem különösebben feltűnő családi házban működik, a bejáratot sikerült maximálisan „kínaiasítani”. A pagodaalakú kapu a hatalmas kínai felirattal és két kőoroszlánnal egyértelművé teszi a nemzeti hovatartozást, és bent is hasonló stílusban dolgozott a dekoratőr. De a pincérek magyarok, pálcika helyett hagyományos eszcájg van az asztalon, és mivel ismertetőjük szerint „jelenleg vendégeink mintegy 70 százaléka törzsvendégként tér vissza”, biztosak lehetünk abban, hogy az 1995-ös megnyitó óta mindent a közönség igényeinek megfelelően alakítottak át. A zöldséges mini tavaszi tekercs (hat darab 580 Ft) legfeljebb külsőre olyan, mint a gyorsbüfében: nincs agyonolajozva, és a töltelék is átlagon felüli. A tengeri finomságokból készített leves (600 Ft) leginkább a mizóra emlékeztet, a névben jelölt finomságokat pedig néhány konzervkagyló testesíti meg. A tofu vegyes zöldséggel (1790 Ft) a szétfőtt tofuról emlékezetes, de az íze és a mellé adott köret nem olyan rossz. A vaslapon sült marhaszeletek (2490 Ft) már minden tekintetben elfogadható, a hús remek, a fűszereket jól eltalálták, a rizst is rendesen megcsinálták. A banánhajó (1290 Ft) egy hosszában félbevágott banán, három félgombóc jégkrémmel (csoki, vanília, puncs), s jól megfújva tejszínhabbal. Valószínűleg nem lövünk mellé, ha azt mondjuk, egészen biztos, hogy a recept forrása nem a „100 kínai finomság” című szakácskönyv volt.