A kortárs, nemzetközi gasztronómiai kultúra és trendek egyik nagy vívmánya, hogy a tányéron bármi megengedett. Egy-egy ételben akár többféle nemzet konyhája is találkozhat, a játékos világkonyhára nyitott közönség nem lepődik meg, ha egy fogásban különböző földrészek alapanyagai vagy kulináris elemei jelennek meg. A világszerte nagy népszerűségnek örvendő salátatálak erre különösen alkalmasak, hiszen egy jó öntet egymástól teljesen távol álló hozzávalókat is harmonikusan össze tud kötni. Így fordulhat elő, hogy az alább ajánlott – a vietnami konyha egyik ikonikus étele által ihletett – rizstésztasaláta a hagyományos húspogácsa helyett gyroshússal, vagy bármilyen más, maradék sülttel is kiválóan megállja a helyét (a receptben ettől függetlenül az eredeti fasírttal ajánlom). Az inspirációs kiindulópont a bún chả nevű vietnami étel, amely Hanoiból származik. Általában grillezett sertéshússal vagy húspogácsával, és temérdek mennyiségű, friss zöldfűszerrel tálalják.
A cikk további része csak előfizetőink számára elérhető.
Ha szeretné elolvasni, legyen ön is a Magyar Narancs előfizetője, vagy ha már előfizetett, jelentkezzen be!