chili&vanília

Athéntól Hanoiig

Gasztro

Rizstésztasaláta zöldségekkel, húspogácsával

A kortárs, nemzetközi gasztronómiai kultúra és trendek egyik nagy vívmánya, hogy a tányéron bármi megengedett. Egy-egy ételben akár többféle nemzet konyhája is találkozhat, a játékos világkonyhára nyitott közönség nem lepődik meg, ha egy fogásban különböző földrészek alapanyagai vagy kulináris elemei jelennek meg. A világszerte nagy népszerűségnek örvendő salátatálak erre különösen alkalmasak, hiszen egy jó öntet egymástól teljesen távol álló hozzávalókat is harmonikusan össze tud kötni. Így fordulhat elő, hogy az alább ajánlott – a vietnami konyha egyik ikonikus étele által ihletett – rizstésztasaláta a hagyományos húspogácsa helyett gyroshússal, vagy bármilyen más, maradék sülttel is kiválóan megállja a helyét (a receptben ettől függetlenül az eredeti fasírttal ajánlom). Az inspirációs kiindulópont a bún chả nevű vietnami étel, amely Hanoiból származik. Általában grillezett sertéshússal vagy húspogácsával, és temérdek mennyiségű, friss zöldfűszerrel tálalják.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk