étel, hordó

Heller's Pub

  • ételhordó
  • 2014. március 20.

Gasztro

A Fehérvári út középtáján, a 78-as szám alatt érdekes kis építmény kelt feltűnést. Nem annyira a régimódi ház, manapság is bőséggel látni ilyet a kertvárosokban, de az már inkább, hogy egy olyan helyre építették, ami valaha simán ipari területnek számított. Ha már így alakult, egyáltalán nem meglepő, hogy nem magánházként működik. Étterem lett belőle, pontosabban "pub", de ki tudja, mikor. Nem rémlik, hogy tíz-húsz-harminc éve is az lett volna.

"Mesterszakácsaink mindig új és új ízeket varázsolnak. Évszakonként változó és ünnepi étlapokkal várjuk. Nehogy lemaradjon valamiről. Cégünk nem intézmény, hanem üzleti filozófia. Megtestesíti mindazon élményeket és tapasztalatokat, melyet vállalatvezetésünk a hosszú évek alatt magáévá tett, melyeknek köszönhetően minden esetben sikerhez segítettük partnereinket, és rajtuk keresztül saját magunkat."

Nem mondhatnánk, hogy ez a szöveg lenne a tökéletes kedvcsináló, mégis felkelti érdeklődésünket: ezek után miféle üzleti filozófiát rejt az étlap?

Az átlagosnál izgalmasabb tételek, korrekt árak, de ha az "évszakonkénti változó" kínálatot nézzük, azért a sütőtökkrémleves (690 Ft) nem egy nagy truváj. Rendesen megcsinálták - ez is valami. A vörösboros marhapörkölt vajas galuskával (1950 Ft) sem tűnik annyira eredetinek így télen, viszont gyönyörűen tálalják, és ugyanilyen tisztességesen el is készítették. A hús és a galuska szinte ugyanolyan kemény - arany közép -, és ugyanez áll a fűszerezésre. Ilyen egy gulyás? Simán lehet.

A jércemell grillezett mozzarellával és pestós gnocchival (2850 Ft) viszont a nyárról maradt, a pincér szerint ez volt a közönség kedvence. A valóban príma húsba szinte beleolvad a paradicsom, sajt is van a tetején. Jó kis összeállítás, de amilyen egyszerűnek látszik, olyan könnyű elbarmolni. Szerencsére szó sincs erről, a gnocchi sem valami nyomorult galuska, vagyis minden oké, de azért nem nagyon értjük, mitől e népszerűség. A hátszínlángos salátával, rösztivel (2450 Ft) nemcsak olcsóbb, de szimpatikusabb is, bár ebben szerepet játszhat az olvasztott sajt iránt érzett gyógyíthatatlan ellenszenvünk.

Az nem lehet vita tárgya, hogy a legeredetibb cucc messze a gesztenyemousse csokoládéöntettel (790 Ft), ráadásul olyan könnyű, hogy az első kanál után azt hittük, megijed és mindjárt elszáll.

Figyelmébe ajánljuk