chili&vanília

Kelkáposzta-főzelék

Gasztro

Kelkáposzta-főzelék konfitált fokhagymával és pirított köménymaggal

Lassan megérkeznek majd a zsenge, új kelkáposzták is, itt az ideje a kelkáposzta-főzelék megdicsőülésének! Szerencsére mindig kiderül, hogy még a leginkább lenézett főzelékeknek is népes rajongótábora van – minden valószínűség szerint a kel­káposzta is ebbe a halmazba esik –, csak az általában csendesebb, mint az utálóké. Az új generációs főzelékek pedig azoknak a szívét is megdobogtatják, akiknek nincsenek traumatikus, csirizes menzaemlékeik. Beleillenek a korszerű, egészségtudatos, zöldségközpontú étrendbe, akár a „magyar mediterrán” diéta szívét is jelenthetnék. Az alábbi változatban liszt, csiriz nincs, krumpli, ízdömping és sok friss, pirított, kissé karamellizálódott kelkáposzta viszont igen. A konfitált fokhagyma a deluxe plusz, a rengeteg, frissen pirított köménymag pedig haladóknak ajánlott, mert az aztán talán még megosztóbb, mint a főzelék maga.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk