chili&vanília

Kelkáposzta-főzelék

Gasztro

Kelkáposzta-főzelék konfitált fokhagymával és pirított köménymaggal

Lassan megérkeznek majd a zsenge, új kelkáposzták is, itt az ideje a kelkáposzta-főzelék megdicsőülésének! Szerencsére mindig kiderül, hogy még a leginkább lenézett főzelékeknek is népes rajongótábora van – minden valószínűség szerint a kel­káposzta is ebbe a halmazba esik –, csak az általában csendesebb, mint az utálóké. Az új generációs főzelékek pedig azoknak a szívét is megdobogtatják, akiknek nincsenek traumatikus, csirizes menzaemlékeik. Beleillenek a korszerű, egészségtudatos, zöldségközpontú étrendbe, akár a „magyar mediterrán” diéta szívét is jelenthetnék. Az alábbi változatban liszt, csiriz nincs, krumpli, ízdömping és sok friss, pirított, kissé karamellizálódott kelkáposzta viszont igen. A konfitált fokhagyma a deluxe plusz, a rengeteg, frissen pirított köménymag pedig haladóknak ajánlott, mert az aztán talán még megosztóbb, mint a főzelék maga.

A cikk további része csak előfizetőink számára elérhető.
Soha nem volt nagyobb szükség önre! A sajtó az olvasókért szabad, és fennmaradásunk előfizetőink nélkül nem lehetséges. Legyen előfizetőnk, tegyen egy próbát velünk és támogassa a demokratikus és liberális Magyarország ügyét!

Neked ajánljuk

Mi az üzenete a Hadházy Ákos és Perintfalvi Rita elleni támadásoknak?

Bő húsz éve elvetett mag szökkent szárba azzal, hogy egy önjelölt magyar cowboy egyszer csak úgy döntsön: erővel kell megvédenie gazdáját a betolakodótól – ha jóindulatúan szemléljük a Hadházy Ákossal történteket. Ennél valószínűleg egyszerűbb a Perintfalvi Ritával szembeni elképesztően alpári hadjárat: nem könnyű érveket hozni amellett, hogy ez valaminő egyéni ötlet szüleménye.

Mi nem akartuk!

A szerző első regénye a II. világháború front­élményeinek és háborús, illetve ostromnaplóinak inverzét mutatja meg: a hátországról, egészen konkrétan egy Németváros nevű, a Körös folyó közelében fekvő kisváros háború alatti életéről beszél.

Mit csinálsz? Vendéglátózom

Kívülről sok szakma tűnik romantikusnak. Vagy legalábbis jó megoldásnak. Egy érzékeny fotográfus meg tudja mutatni egy-egy szakma árnyékos oldalát, és ezen belül azt is, milyen azt nőként megélni. Agostini, az érzékeny, pontos és mély empátiával alkotó fiatal fotóművész az édesanyjáról készített sorozatot, aki a családi éttermükben dolgozik évtizedek óta.