Lassan megérkeznek majd a zsenge, új kelkáposzták is, itt az ideje a kelkáposzta-főzelék megdicsőülésének! Szerencsére mindig kiderül, hogy még a leginkább lenézett főzelékeknek is népes rajongótábora van – minden valószínűség szerint a kelkáposzta is ebbe a halmazba esik –, csak az általában csendesebb, mint az utálóké. Az új generációs főzelékek pedig azoknak a szívét is megdobogtatják, akiknek nincsenek traumatikus, csirizes menzaemlékeik. Beleillenek a korszerű, egészségtudatos, zöldségközpontú étrendbe, akár a „magyar mediterrán” diéta szívét is jelenthetnék. Az alábbi változatban liszt, csiriz nincs, krumpli, ízdömping és sok friss, pirított, kissé karamellizálódott kelkáposzta viszont igen. A konfitált fokhagyma a deluxe plusz, a rengeteg, frissen pirított köménymag pedig haladóknak ajánlott, mert az aztán talán még megosztóbb, mint a főzelék maga.
A cikk további része csak előfizetőink számára elérhető.
Ha szeretné elolvasni, legyen ön is a Magyar Narancs előfizetője, vagy ha már előfizetett, jelentkezzen be!