étel, kihordó

Szimply Indian

  • ételhordó
  • 2021. március 24.

Gasztro

Mostanában egymásba érnek az olyan belvárosi vendéglátóhelyek, amelyek ajtaján az „eladó” vagy a „kiadó” tábla díszeleg.

Vannak köztük érintetlenek, bár a gyakoribb kísértetkirakatok láttán úgy sejtjük, hogy a tulajdonos vagy a bérlő a búcsúrezsire fordította a berendezési tárgyakból befolyt összeget. Egyszer talán összeírják, hogy az elmúlt évben hány egységnek kellett lehúzni a rolót, mivel a pontos számot ma még megsaccolni sem lehet.

De vannak szabályt erősítő kivételek is. A józsefvárosi Horánszky utcában működő Szimply Indian nevű egység 2021. január 19-én hozta létre Facebook-oldalát, s úgy tűnik, hogy a nyitás dátuma is ez volt, mivel a helyszínen csak egy ajtóra akasztott színes lap utal arra, hogy itt étellel kapcsolatos ügymenet zajlik. A közösségi oldali bemutatkozás sem túlságosan bőbeszédű: „Indiai házi koszt (…) Friss és természetes összetevők (…) Higiénikus környezetben elkészítve és csomagolva” – olvasható angolul, és néhány ételről igen bőséges – kétnyelvű – tájékoztatót is olvashatunk. De a rendes étlapért már a Wolt futárok honlapjára kell kattintani, és onnan nézve a választék is bőségesnek mondható.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk