1600 dolgozót küld el a Tungsram

  • narancs.hu
  • 2022. április 27.

Gazdaság

Év végéig tartanak a leépítések, a cég felhagy a hagyományos lámpagyártással.

Idén év végégig 1600 embert küld el a Tungsram, felhagynak a hagyományos lámpagyártással – írja a cég közleményére hivatkozva a Telex.hu.

Ahogy azt lapunk is megírta, a Tungsram a nehéz gazdasági körülményekre hivatkozva április elején részleges gyárleállásokat jelentett be, április 11-től pedig kényszerszabadságra küldte a gyár öt telephelyének – Kisvárda, Hajdúböszörmény, Budapest, Zalaegerszeg, Nagykanizsa – dolgozóit.

A Telex.hu szerint négy telepen már pár napja újraindult a termelés, utoljára a nagykanizsai gyárban indult újra a munka. A nagykanizsai részleg több nagyobb egységből áll, a veszélyeztetettnek számító ágazatban, a hagyományos izzók részlegén például ezernél is többen dolgoznak.

Hozzáteszik: azzal indokolják a változtatásokat, hogy átalakul a cég, a hagyományos világítástechnikai termékek gyártásának megszüntetését tervezik, hogy a vállalat „nagyobb erővel fordulhasson az új, innovatív és ígéretesebb üzletágai felé”. A Tungsram menedzsmentje szerdán tájékoztatta a leépítésről a dolgozókat, az üzemi tanácsot és a szakszervezeteket is.

Figyelmébe ajánljuk