20 forinttal drágulhat a nem hatósági áras benzin és gázolaj

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 1.

Gazdaság

Egyre rosszabbul járnak azok, akik nem hatósági áron veszik az üzemanyagot. 

Akár 15-20 forinttal is nőhet a benzin és a gázolaj ára a héten – írja a Holtankoljak.hu

A szakmai portál szerint a múlt heti olajárcsökkenés nem tartott sokáig; a 97 dolláros hordónkénti árszintről a Brent olaj ára 110 dollárig ment, ami 11 százalékos emelkedést jelent. A forint pedig újra gyengült a dollárral szemben, az árfolyam megint közelíti a 400 forintot; jelenleg 395 forinton áll, ami egy hét alatt 2 százalékos gyengülést jelent. 

A Holtankoljak.hu emlékeztetett, a szombaton életben léptetett új rendelkezések alapján a 480 forintos üzemanyagárak egyre kisebb körben érvényes, már csak a lakosság tankolhat hatósági áron. Azok a járművek, melyek cégek tulajdonában vannak, már csak a piaci áron kapják meg az üzemanyagot. Ez azt jelenti, hogy a hét közepétől

  • a 95-ös benzin 699,9 forint,
  • a gázolaj pedig 746,9 forint lesz literenként. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk