350 millióba kerül évente a köztévések külseje

  • narancs.hu
  • 2020. május 11.

Gazdaság

Egy cég jelentkezett a pályázaton, nyertek is.

350 millió forint értékben kötött keretszerződést a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA, vagyis a közmédia) egy évre smink, stylist és fodrász szolgáltatás igénybevételére – írja a hvg.hu az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján.

A közbeszerzés nyílt felhívással induló tárgyalásos eljárás volt, vagyis első körben az ajánlattevők szabadon jelentkezhettek, a második körben pedig már csak a kiválasztottakkal tárgyalt az MTVA, viszont a nyilvános szakaszban is csak egy cég jelentkezett, a budapesti Make-Up Team Kft., amely már évek óta ellátja ezt a megbízást az MTVA-nak.

A keretszerződés azt jelenti, hogy az MTVA maximum ekkora összegben rendelhet szolgáltatásokat a cégtől, a megkötött szerződés szerint a vezető stylist tanácsadói díja havonta nettó 3,74 millió forint, de rögzítették a stylistok, fodrászok, sminkesek, öltöztetők óradíját is, amely nettó 2200 forinttól 15 950 forintig terjed.

A közmédia 2020-ban már több mint 92 milliárd forintból gazdálkodhat.

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.