A Mészáros-féle banké lehet a Fundamenta

  • narancs.hu
  • 2023. október 29.

Gazdaság

Ezzel az MBH-nak nagyobb lakás-takarékpénztára lesz, mint az OTP-nek.

Eladja a többségi német tulajdonos a Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztárban lévő részét. A legjobb ajánlatot a tárgyalásokon az MBH Bank adta – írja a hvg.hu.

A Bausparkasse Schwäbisch Hall AG ez év elején kezdett tárgyalni a lehetséges vevőkkel, végül a Mészáros Lőrinc bankholdingjaként ismert MBH-nak már csak az Erste Bank Hungary Zrt. volt a vetélytársa. 

A tulajdonosváltás tényét a hírportál szerint hamarosan nyilvánosságra hozzák a felek. 

Ezzel a vétellel az MBH Banknak nagyobb lakás-takarékpénztára lesz, mint az OTP-nek. Magyarországon még mindig az OTP a legnagyobb pénzintézet, de az MBH a második, mérlegfőösszege meghaladja a 10 600 milliárd forintot, ügyfeleinek száma a kétmilliót.

Magyarországon a Fundamenta és az OTP Lakás-takarékpénztár mellett az Erste Banknak van ilyen szolgáltatása. Az Orbán-kormány 2018-ban szüntette meg az előtakarékosságra építő pénzügyi konstrukciók állami támogatását, ez a három lakáskassza azonban ezt is kibírta.

A Fundamenta tavalyi adózott eredménye 4,5 milliárd forint volt, az OTP Lakás-takarékpénztáré 3,2 milliárd, az Erste Bank lakáskasszája 2 milliárdos eredményt ért el. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk