A Yettelben is részesedést szerzett a magyar állam

  • narancs.hu
  • 2023. március 20.

Gazdaság

Részvényt cserélt a 4iG-vel a Corvinus Zrt., így szerzett az állam közvetett kisebbségi tulajdonrészt a telekommunikációs cégben.

Részvényeket cserélt az állami Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GM) hétfőn. A Portfolio szerint a Corvinus Zrt. a Vodafone Magyarország alaptőkéjének 19,5 százalékát kitevő részvényeit cserélték el a 4iG Yettel részvényeire (25 százalék) – olvasható az rtl.hu-n.

Ez azt jelenti, hogy az állami tulajdonú Corvinus Zrt. közvetett kisebbségi tulajdonrészt szerez a Yettel Magyarországban, a 4iG pedig ezzel „eladta” az összes részesedését a cégből. Ugyanakkor az állam tulajdonrésze a Vodafone-ban csökkent.

A GM közleménye szerint

az ügylet tovább gyarapítja a Magyar Állam vagyonát és szerepvállalását a stratégiai jelentőséggel bíró telekommunikációs ágazatban,

valamint a részvénycserének köszönhetően a hazai telekommunikációs ágazat piacvezető szereplői közül kettőben is kisebbségi részesedésre tesz szert.

Azt hozzátették, a tranzakció közvetlenül nem érinti sem a Vodafone Magyarország, sem a Yettel Magyarország ügyfeleit. Mint ahogy korábban azt is nyilatkozták, hogy a díjszabásba nem szól bele az állam.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk