Akár félmilliárd forintra is rúghat egy magyar futballista évi fizetése

  • narancs.hu
  • 2018. november 21.

Gazdaság

Köszönhetően Semjén Zsolt törvénymódosítási kérelmének.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által kedd este benyújtott törvénymódosítás megduplázná a kedvező adózás hatálya alá eső jövedelem felső határát a hivatásos, első osztályban versenyző sportolók számára, vagyis az eddigi 250 millió forint helyett 500 millió forint lehet a plafon – írja az Index.hu.

Bár a módosítás nem tartalmaz sportági kitételeket, az gyakorlatilag csak a labdarúgást érinti, hiszen ilyen nagyságrendű fizetésekkel csak ott találkozni, egészen pontosan a Vidinél és a Fradinál.

Ha átmegy a módosítás – és miért ne menne át –, akkor onnantól Kubatovék és Garancsiék Európában szinte példátlanul kedvező feltételekkel foglalkoztathatnak ennél akár kétszer jobban kereső játékosokat is.

Ekkora jövedelemmel egy erős európai bajnokság középmezőnyéhez tartozó csapatnál már a legjobban fizetett játékosok közé tartozhat valaki

Semjén Zsolt keddi módosító javaslata – ahogy már a tavaly nyári duplázás is (akkor 125 millióról emelték a limitet 250 millióra) – kizárólag a sportolókat érinti. Az EKHO feltételeivel adózni szándékozó zeneszerzők, újságírók vagy bábművészek továbbra sem kereshetnek többet évi 60 milliónál.

Figyelmébe ajánljuk