Bokrokra és rekettyésre azért még futja

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 23.

Gazdaság

170 millió forint támogatás kifizetésével menőzött a belügyi államtitkár, miközben a kormány megszorításokon agyal.

"Magyarország, a magyar gazdaság szerencsére olyan helyzetben van, hogy meg tudja előlegezni azokat a forrásokat, amelyeket az Európai Unió (EU) jelenleg nem utal el, pedig ezek járnának Magyarországnak" – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára szombaton, a vácdukai pihenő és rekreációs park átadóünnepségén.

A politikus, aki egyben a térség országgyűlési képviselője is, nem viccelt. Vácduka frissen átadott és felavatott pihenője 170 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében, és ezt az összeget a kormány a költségvetés terhére ki is fizette. A teljes TOP Plusz 200 milliárd forint keretű, a forrásra települési önkormányzatok pályázhattak. Ez volt az első lezárult fejlesztés – közparkot alakítottak ki bokrokkal, futókörrel, ligettel –, sok projekt még csak a szerződéskötésnél tart.

Rétvári azt követően dicsérte az egekig a magyar gazdaság stabil helyzetét, miután kollégája, Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Közgazdász Vándorgyűlésen megállapította: meglehetősen nagy gondban van mind a gazdaság, mind a költségvetés. Varga egy esetleges bankadó ötletét vetette fel, Nagy pedig az üzemanyagárstop újbóli bevezetésén lamentált. Rétvári 170 millió, mindösszesen 200 milliárd forint támogatás átvállalásáról beszélt, miközben az államháztartás hiánya az első nyolc hónapban 3331 milliárd forint volt, ami a teljes éves terv 97 százaléka.  

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk