Elbocsátások után toborzásba kezdett az iváncsai akkumulátorgyár

  • narancs.hu
  • 2024. június 29.

Gazdaság

Májusban 609 külföldi munkavállalót küldtek el, most úgy néz ki, munkaerőre van szükségük. 

A dél-korai SK Innovation ismét toborzásba kezdett – írja a Világgazdaság. Ez azért váratlan, mert májusban az iváncsai üzem hatszázkilenc kölcsönzött (jórészt kirgiz) munkavállalójának a szerződését szüntették meg.

Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének(VDSZ) elnöke akkor azt nyilatkozta, hogy viszonylag jó az együttműködés a szakszervezet és a cég között, ezért is tudtak megállapodni, hogy magyar munkavállalót nem bocsátanak el. Az SK állományának kétharmada volt kölcsönzött munkavállaló, őket érintette a leépítés. Már akkor fixálták, hogy a maradék egyharmad magyar dolgozóra szükség van továbbra is. A cég azzal indokolta a lépést, hogy „az elektromos járművek iránti globális kereslet lassul, ami az akkumulátorgyártás csökkenéséhez vezet”. Tény, hogy az egész autóipar szenved, az elektromos átállás miatt pedig átmeneti év lesz az idei és a 2025-ös is.

Péntek reggel azonban egy új bejegyzés jelent meg az SK ON Hungary Iváncsa toborzás nevű Facebook-csoportban. Ebben arról lehetett olvasni, hogy júliusban folytatódnak az állástájékoztatók Dunaújvárosban, várnak mindenkit július 3-án, 10-én, 17-én, 24-én és 31-én. Egyúttal arra is felhívták a figyelmet, hogy addig is lehet böngészni a honlapjukat és válogatni a nyitott pozícióik között. Valóban, legalább kéttucatnyi álláshirdetést (műszakvezető, mérnök, operátor, stb.) találni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.