Hernádi Zsoltéknak szervezik ki a vasúti kocsik karbantartását

  • narancs.hu
  • 2023. október 10.

Gazdaság

A MÁV VAGON Kft. 75 százaléka kerül magánkézbe, jobb működést várnak tőle a társaságnál.

„Magántőke bevonásával válhat jobbá, egyszerűbbé a vasúti járművek karbantartásának és gyártásának folyamata a MÁV-VOLÁN-csoportnál, miután a Kormány döntése nyomán a MÁV VAGON Kft. mintegy 75%-a magánkézbe kerül” – jelentette be közleményben a MÁV-VOLÁN-csoport.

A vállalat szerint

„a tranzakciótól versenyképesebb, üzleti alapú működést, a döntések és a javítások átfutási idejének rövidülését, valamint a jobb anyagellátást várja.”

A jelenlegi állás szerint cég továbbra is a MÁV-VOLÁN-csoport leányvállalata marad, tehát azt ígérik, munkavállalók foglalkoztatásának feltételeit nem befolyásolja a tulajdonosi szerkezet változása.

A karbantartócég új, többségi tulajdonosa a Dunakeszi Járműjavítót is birtokló Magyar Vagon Zrt. lesz. Utóbbi a Solva II Magántőkealap érdekeltsége, ami a NAV adatbázisa szerint Hernádi Zsolt MOL-vezérigazgató érdekeltségébe tartozik a Portfolio szerint.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk