Mészáros cége elújságolta, hogy 30 milliárd forint közpénzt nyert

  • narancs.hu
  • 2020. április 23.

Gazdaság

Az örömhír az értéktőzsde honlapján jelent meg.

Az Opus Global közvetett tulajdonában álló R-KORD Építőipari Kft. összesen több mint 30 milliárd forint értékben nyert megbízásokat közbeszerzési pályázatokon – újságolta a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az R-KORD Kft. a Strabag Rail Kft.-vel közös konzorciumban elnyerte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. érdekes nevű „Vállalkozási szerződés keretében Püspökladány - Biharkeresztes szűk keresztmetszet kiváltása és villamosítása” elnevezésű projektjét, amelynek teljes nettó ajánlati ára 47,237 milliárd forint. Ebből az R-KORD Kft. 25,820 milliárd forint értékben érintett. A vállalkozási szerződés hatályba lépéséhez szükséges támogatói szerződést még nem írták alá.

Egyedüli ajánlattevőként nem volt meglepetés, hogy az R-KORD Kft. megnyerte a NIF másik kiírását, amely a„ Kaposvár-Fonyód vv. állapotjavítás – Somogyjád” megnevezésű projektre szólt. A szerződéskötés folyamatban van, a megvalósítandó projekt ellenszolgáltatásának összege Mészáros szokásos nyereményeihez képest aprópénz: nettó 73,695 millió forint.

Az R-KORD szintén egyedüli ajánlattevőként nyerte el a NIF „Újszász, Érd, Vác állomások tervezése, kivitelezése” projektben az újszászi, valamint a váci állomás tervezése, kivitelezése körüli feladatokat. A projekt jelenleg szerződéskötés alatt áll, az egyösszegű nettó ajánlati ár 2,254 milliárd, illetve 2,048 milliárd forint.

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?