Mészáros cége elújságolta, hogy 30 milliárd forint közpénzt nyert

  • narancs.hu
  • 2020. április 23.

Gazdaság

Az örömhír az értéktőzsde honlapján jelent meg.

Az Opus Global közvetett tulajdonában álló R-KORD Építőipari Kft. összesen több mint 30 milliárd forint értékben nyert megbízásokat közbeszerzési pályázatokon – újságolta a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az R-KORD Kft. a Strabag Rail Kft.-vel közös konzorciumban elnyerte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. érdekes nevű „Vállalkozási szerződés keretében Püspökladány - Biharkeresztes szűk keresztmetszet kiváltása és villamosítása” elnevezésű projektjét, amelynek teljes nettó ajánlati ára 47,237 milliárd forint. Ebből az R-KORD Kft. 25,820 milliárd forint értékben érintett. A vállalkozási szerződés hatályba lépéséhez szükséges támogatói szerződést még nem írták alá.

Egyedüli ajánlattevőként nem volt meglepetés, hogy az R-KORD Kft. megnyerte a NIF másik kiírását, amely a„ Kaposvár-Fonyód vv. állapotjavítás – Somogyjád” megnevezésű projektre szólt. A szerződéskötés folyamatban van, a megvalósítandó projekt ellenszolgáltatásának összege Mészáros szokásos nyereményeihez képest aprópénz: nettó 73,695 millió forint.

Az R-KORD szintén egyedüli ajánlattevőként nyerte el a NIF „Újszász, Érd, Vác állomások tervezése, kivitelezése” projektben az újszászi, valamint a váci állomás tervezése, kivitelezése körüli feladatokat. A projekt jelenleg szerződéskötés alatt áll, az egyösszegű nettó ajánlati ár 2,254 milliárd, illetve 2,048 milliárd forint.

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.