Mészáros Lőrinc ötödik cégét is tőzsdére viszi
02meszaros_MTI_foldi_imre.jpg

Mészáros Lőrinc ötödik cégét is tőzsdére viszi

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. január 17.

Gazdaság

Ráadásul megkapta az év alaptőke-emelése díjat is a leggazdagabb magyar.

Az MKB Bank Zrt. csütörtöki közgyűlése döntött a társaság törzsrészvényeinek a  Budapesti Értéktőzsdére való bevezetésének előkészítéséről. A közgyűlés határozott a nyilvánosan működő részvénytársasággá alakulásról és az elsőbbségi részvények törzsrészvényekké alakításáról is, ezek hatálya a tőzsdei bevezetéstől függ. Mindez három nappal az után történt, Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás kiszállt a bankból.

Szemerey részesedése Mészáros Lőrinc üzlettársához, Szíjj Lászlóhoz került. Ez egy 32,9 százalkés pakett, Mészárosnak további 35 százalék tulajdonrésze van a Metis magántőkealapon keresztül és további 13,6 százalékot birtokol a feleségével közös Rkofin Kft.-n keresztül: Tulajdonosi köre a mostani tranzakció után már több mint 81 százalék felett rendelkezik.

Azzal, hogy az MKB is tőzsdére megy, az Opus, a Konzum, az Appeninn és a 4ig után már az ötödik tőzsdei cége lesz Mészárosnak. Igaz várhatóan idén egyesül az Opus és a Konzum az új cég az egyik legnagyobb lesz a Budapesti Értéktőzsdén, csak az OTP, Mol, Richter és a Magyar Telekom fogja megelőzni.

Eközben a 24.hu arról számolt be, hogy a a BÉT Legek 2018 rendezvényén az év alaptőke-emeléséért járó díjat a Konzum Nyrt. kapta meg.

Megtiszteltetés számunkra, hogy a Budapesti Értéktőzsde a BÉT legrangosabb díjával ismerte el a Konzum tevékenységét. A szakmai zsűri mellett elsősorban a részvényeseink bizalmáért tartozunk köszönettel, hiszen nem kis részben rajtuk múlt a vállalat sikere - fogalmazott a cég elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért.

 

Figyelmébe ajánljuk