Mezőgazdasági vállalkozást alapított Tiborcz István nővére

  • narancs.hu
  • 2021. február 15.

Gazdaság

A Velencei-tónál.

Újév napján, 2021 január elsején, Rekettyés-Agro Kft. néven alapított új agrárcéget Tiborcz Eszter Zsuzsanna, a miniszterelnök vejeként is ismert Tiborcz István nővére. A minimális, 3 millió forintos alaptőkével létrehozott cég székhelye a Velencei-tótól két kilométerre lévő Nadapon, egy felkapott, jellemzően újépítésű családi házakkal beépített utcában van. – írja a 24.hu.

A cégbírósági dokumentumok szerint a vállalkozás fő profilja „gabonaféle (kivéve: rizs), hüvelyes növény, olajos mag termesztése”. Emellett szarvasmarha és egyéb állat tenyésztése is szerepel a felvett tevékenységi körök között.

A lap emlékeztet arra is, hogy az alapító-ügyvezető Tiborcz Eszternek kicsit sem idegen az agrárium: 2012-ben 157 hektárnyi föld bérleti jogát szerezte meg Bicskén az állami földbérleti pályázatokon, három évvel később pedig az állami földárveréseken további 166 hektárt vásárolt Mányon. Emellett közpénzes támogatások is érkeznek a mezőgazdászhoz: az EU-s támogatásokat listázó honlap szerint a vállalkozóhoz eddig 34,5 millió forint érkezett a Vidékfejlesztési Programból.

A portál kereste Tiborcz Esztert, hogy megtudja, tervei szerint mely földterületeken milyen tevékenységet végez majd az új cége, illetve szándékában áll-e uniós vagy államháztartási finanszírozású pályázatokon részt venni, de a cikk megjelenéséig nem érkezett reakció.

Figyelmébe ajánljuk