Nem minden szupermarketben lehet használni minden SZÉP-kártyát

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 10.

Gazdaság

Az Edenred-kártyákat nem fogadják el mindenhol. 

Augusztus 1-jétől dember 31-ig lehet SZÉP-kártyával hideg élelmiszerért fizetni a boltokban, azonban a 24.hu cikke szerint nem mindenhol fogadják el a kártyát. 

A lap arra volt kíváncsi, hogy a nagyobb multik elfogadják-e a SZÉP-kártyát, és ha igen, mind a négy kibocsátó (OTP, K&H,az MBH-ba beolvadt MKB, valamint az Edenred) kártyájával lehet-e élelmiszert vásárolni. Mind kiderült,

Edenred-kártyával nem mindenhol lehet fizetni, és az semi mindegy, hol és milyen kasszánál, vásárlásnál akarjuk használni a SZÉP-kártyát. 

A Penny, az Aldi és a Spar minden üzletében elfogadják a különböző SZÉP-kártyákat, viszont utóbbi üzlet online áruházában csak helyszíni fizetés esetén használható a SZÉP-kártya.

 
SZÉP-kártyával fizetnek Budapesten 2023. június 21-én. A kormány a gazdaságvédelmi akciótervbe illeszkedő döntésként arról határozott, hogy lehetővé teszi a SZÉP-kártyák felhasználását hidegélelemre. Eszerint augusztus 1-jétől december 31-ig erre korlátlanul lesz lehetőség.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

A Lidl tájékoztatása szerint minden áruházban használható a SZÉP-kártya fizetőeszközként kibocsájtó banktól függetlenül. Vagyis mivel az Edenred nem bank, ezért a kártyájával nem lehet a diszkontláncban fizetni. Az Auschannál is hasonló a helyzet, de a társaság már dolgozik az edenredesek befogadásán. A Tesco szintén küzd az Edenred-kártyákkal: nem tudja elfogadni, technikai problémák miatt. A három banki SZÉP-kártya működik, de csak a hagyományos kasszáiknál. 

A CBA arról tájékoztatta a portált, hogy náluk az üzleteket működtető franchise vállalkozások döntenek a kérdésben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk