Őrületes tempóban gazdagodik a magyar elit – pörögnek a milliárdok a bankszámláikon

  • narancs.hu
  • 2019. február 20.

Gazdaság

Több mint négyezren vannak már a milliárdosok táborában.

A felső 17 ezernek már 300 millió forintnál is több pénze van, a milliárdosok pedig 4 ezren vannak már – írja a Napi.hu a Blochamps Capital felmérésére hivatkozva.

Összesen 600-an lehetnek, akiknek a vagyona a 3 milliárd forintot is meghaladja, 10 milliárdos felhalmozással a 120 leggazdagabb magyar rendelkezik. A leggazdagabb három embernek 300 milliárd forintnál is nagyobb vagyona van, köztük lehet Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója és a Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó is. A Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as kiadvány tavalyi listája alapján a dobogón ott lehetnek Demján Sándor örökösei és Gattyán Györgynek is van esélye arra, hogy bekerül a 300 milliárdos vagyonnal rendelkezők táborába.

A Blochamps előrejelzése szerint a vagyonos réteg egyre nagyobb lesz, tíz év múlva már 25 ezer fölött lesz azoknak a száma, akik 300 millió forintnál több megtakarítással rendelkeznek. A forintban milliárdos vagyonnal rendelkezők száma 2025-ben eléri az 5 ezret, 2028-ban pedig a 6 ezret is.

Neked ajánljuk