Több mint 300 ezer Teslát hívnak vissza

  • narancs.hu
  • 2022. november 19.

Gazdaság

Az Egyesült Államokban nem jó most Tesla-tulajnak lenni.

Nem muzsikálnak túl jól a piacra dobott Teslák. Összesen 321 ezer elektromos autót hív vissza a cég, mert gond lehet a világításukkal – írja a Reutersre hivatkozva a Portfolio.hu. A cég kiemelte, nincs tudomásuk arról, hogy a hiba balestet okozott volna. Fontos ezt kiemelni, mert november 5-én a kínai Guangdong tartományban meghalt egy motoros és egy középiskolás lány, akiket egy fékezhetetlenül száguldó Model Y ütött el. Az esetet köztéri kamerák rögzítették.

A Tesla a napokban már kénytelen volt visszahívni 30 ezer Model X-et, mert gond adódott azok légzsákjával. Akkor a részvények azonnal három százalékos mínusszal reagáltak a hírre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.