Zuhan a bitcoin árfolyama

  • narancs.hu-MTI
  • 2021. május 19.

Gazdaság

Az csökkenés a többi kriptovaluta értékét is magával rántja.

Már 40 százalékkal csökkent a bitcoin árfolyama az áprilisi csúcs óta, miután a Tesla visszalépett a használatától, Kína pedig a pénzintézeteknek megtiltotta a kriptodeviza tranzakciók bonyolítását.

A bitcoin árfolyama 40 ezer dollár alá zuhant és három és fél havi mélypontot érintett szerdán azt követően, hogy Kína újabb korlátozásokat jelentett be a kriptodevizákban végrehajtott tranzakciókra. 

A kriptodevizák legismertebbike, a bitcoin már napok óta nyomás alatt van a Tesla vezére Elon Musk Twitter üzenetei miatt. A bitcoin árfolyamának esését is az indította el, hogy a Tesla bejelentette autói kriptodeviza ellenében való értékesítésének megszüntetését.

A legnagyobb árfolyamcsökkenést, 9 százalékosat azonban a kínai bejelentés váltotta ki. A bitcoin árfolyama egészen 38,5 ezer dollárig csökkent, ami 40 százalékos esést jelent az április közepén 64,9 ezer dollárnál elért árfolyamcsúcshoz képest. A bitcoin emiatt az első havi árfolyamcsökkenését szenvedheti el 2018 novembere óta.

A bitcoin árfolyamcsökkenése a többi kriptodevizát is magával rántotta, az etherum blockchain hálózat kriptodevizája, az ether 15 százalékkal, a dogecoin 18 százalékkal gyengült szerdán. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?