Helyreigazítás

  • 2012.10.27 11:09

Helyreigazítás

A 2012. szeptember 6-i lapszámunkban megjelent "Lebecsülés a hegyen" című írásban valótlanul állítottuk, hogy a Semmelweis Egyetem (SE) XII. kerületi ingatlankomplexumának értékesítése során az eladó a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt, és hogy az ő megbízásából járt el a voltaképpeni vagyonkezelő, a felhívást kiíró SE. A valóság ezzel szemben az, hogy az MNV Zrt. sem eladói, sem megbízói, sem pedig jóváhagyói szerepet nem töltött be a tranzakció során.

Az akkor hatályos felsőoktatási tv. alapján ugyanis a felsőoktatási intézmények saját hatáskörben értékesíthették a vagyonkezelésükben lévő ingatlanokat. Az MNV Zrt.-t erről csak értesíteni kellett. Az értékesítéshez az engedélyt a fenntartásért felelős miniszter adhatta ki a jogszabály alapján.

Neked ajánljuk

„Péternek csak egy baja van Viktorral, hogy nem ő ül a helyén”

  • narancs.hu

Igencsak megmozgatta a fiatalokat az előválasztás második fordulója. Körképünk szerint a vidéki városokban nagy számban ment el szavazni ez a korosztály. Ikszek Márki-Zayra és Dobrev Klárára, kígyózó sorok a sátraknál, határozott véleményű szavazók. Békés megyei, szegedi, szolnoki és siófoki helyzetképünk következik.