A Birodalom folyton visszavág

  • narancs.hu
  • 2014. június 30.

Hírnarancs

Az RTL miatt igazított egyet az RTL-re szabott törvényen a kormány, Magyar Bálint visszatér, mint a Jedi, Kunhalmi Ágnes kimerült. Plusz dzsihádisták. Kemény hétkezdés, kemény hírek.

L. Simon a Parlamentbe tart a módosítójával

L. Simon a Parlamentbe tart a módosítójával

 

Itthon tényleg ünnepelni kell majd, ha egyszer lesz olyan hét, amikor nem kapunk rosszízű híreket. De nyugtasson meg minket, hogy vannak a miénknél szerencsétlenebb sorsú országok is. Mégis itthon kezdünk:

Tegye fel a kezét, akit meglep, hogy az elmúlt hetek folyamatos harcai után a kormány még az eddiginél is jobban megfingatja az RTL Klubot! A 19 napja elfogadott reklámadótörvényhez L. Simon László ma módosítót adott be, amelynek lényege, hogy az RTL nem mentesülhet már idén sem a teher alól – nemrég ugyanis még úgy nézett ki, hogy a kormányközeli Tv2 megsegítése miatt a törvényhez csapott módosítás szövegét az RTL is ki tudja használni a maga számára, legalábbis ebben az évben. Hát, végül is nem tudja – itt elolvashatják, hogy miért nem. Mindazonáltal az RTL nem hátrál meg, vagyis maradnak a keményvonalas híradók, a cég pedig nemzetközi bírósághoz fordul. Extra bónuszfalat: mindezzel egy időben a Google-t és a Facebookot is megadóztatnák a felületeiken megjelenő reklámok miatt, ami nem ördögtől való ötlet, csakhogy hazánk rendületlenül alkotó vezetői mindezt úgy kényszerítenék ki a két megacégből, hogy ha ők nem adóznak, akkor majd adózik az, aki az adott reklámot megrendelte (ha az 25 ezer forintnál többe került). A visszafogott fogalmazás örök híveiként állapítsunk meg annyit, hogy ennek átültetése a gyakorlatba bizony nem lesz egyszerű feladat.

Mindegy, itthon még így is százezerszer jobb a helyzet, mint Irakban, ahol az ISIS nevű (az al-Káidáról radikalizmusa miatt levált) terrorszervezet az általa elfoglalt, Szíriával határos területeken önálló állam, egy iszlám kalifátus megszületését jelentette be a világ nagyobb dicsőségére. A YouTube-ról már eltávolított videoüzenetben egy terrorista még hozzáteszi, hogy a dzsihádisták fel fogják szabadítani Palesztinát. Ennek mondjuk nem sok esélye van, az viszont teljesen biztos, hogy Irakban továbbra is sok vér fog folyni teljesen értelmetlenül.

Fellélegezhetünk végre? Még nem, de nagyon bízunk benne, hogy szerkesztőségünk kedvenc diákigazolvány-hamisítójával, Kunhalmi Ágnessel minden rendben van. A szocialista képviselőnő a Képviselői Irodaházban lett ma rosszul, kórházba is szállították, az ok állítólag idegkimerültség. Ne csinálja ezt velünk, kedves Ágnes!

Amúgy meg egy ország alhat ma nyugodtabban, hiszen végre teljes terjedelmében olvasható immár a neten is Schmidt Mária a Heti Válasz által (ebben az úgynevezett sajtótermékben jelent meg ugyanis az írás) tabudöntögetőnek nevezett, diszkréten eszelős írása – tudják, az, amelyikben meggyőződéses nemzetellenesnek nevezi mindazokat, akik nem tetszenek neki. Jó szórakozást a cikk végigböngészéséhez, de előbb humorrovat: a Népszava úgy tudja, hogy Magyar Bálint lehet a baloldal budapesti főpolgármester-jelöltje! Reméljük, komoly a hír, mert viccnek nagyon durva volna.

Figyelmébe ajánljuk