Indul az első Orbán Viktor-hasonmásverseny

  • narancs.hu
  • 2014. június 29.

Hírnarancs

Orbán a Ludovikán, Fico a fasorban, zsidó a Jobbikban, feljelentünk és megint meghalt valaki. Mindenki nézi a focit, hétvége is van és piszok meleg… Ki figyel ilyenkor oda, most mondd be a tutit, nem lesz semmi bajod belőle.

Orbán megmondja

A magyar miniszterelnök szerint a törvények akkor vannak betartva, ha az egyenruhások betartatják azokat. Jó mondatok, önök szerint milyen államforma alaptézise ez? De hát nyár van, piszok meleg, ráadásul foci-vb, ki figyel oda, mit vakerálnak egy rendőrtiszti avatáson a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen?

Fickó hasonlítana

Öröm a bajban, ha nem vagyunk egyedül? Robert Fico, Szlovákia utóbbi időben egyre kopó népszerűségű miniszterelnöke, látván, hogy pártjára is kezd visszahullani személyes mélyrepülése, nagyszabásúként kommunikált kedélyjavító csomagot lengetett be. Egyfelől örülünk szlovák barátaink helyett is. Másfelől viszont aggódunk is kicsinyt, mert az ilyet ismerjük a történelemből éppúgy, mint napjainkból. Régen, konkrétan az ötvenes években felvidítási kampánynak nevezték e praxist, ma pedig rezsicsökkentésnek. Elég nagy bajban lehet Robert Fico, ha az elnökválasztási bukta után sem bír lehasadni arról a tervéről, hogy minél jobban akarjon Orbán Viktorra hasonlítani. Figyeljék erősen, nemsokára a száját is nyalogatni fogja.

Együtt jelentik fel

Obskúrus cégügyei miatt az Együtt–PM feljelentést tesz Seszták Miklós ellen. Anélkül, hogy prejudikálni akarnánk, mondhatjuk: biztos meglesz a foganatja – elmondhatják az unokáiknak, hogy ők megpróbálták. Hogy ők nem hagyták szó nélkül. Kétségkívül ez is valami, ugyanakkor felveti egy stratégiai értekezlet szükségességét is a mondott párton belül. Vagy ellenzéki szinten. Vagy országosan. Ahogy a költő mondja, addig álljunk vívóállásban.

Zsidók, be a Jobbikba!

A folyamatosan vissza-visszatérő fügefaleveles rasszista dumát, miszerint „nekem vannak zsidó/cigány/meleg/jegesmedve származású barátaim” a Jobbik éppen Miskolcon készül megfilmesíteni. Hogy is mondjuk, a nagy sikerre való tekintettel bizonyosan, hiszen az első rész (Isten, Haza, Csanád) nyilván piszkosul bejött nekik. Vagy meglehet, ez is csak a cukisági kampányuk szerves (urambocsá! szervetlen) része.

Meghalt jó emberünk

És ami tényleg szívás, meghalt Bobby Womack, ne mondják, hogy az Across 110th Streetet nem ismerik… Így sem?

Na, ugye! Tavaly még volt egy jó  másfél órás fellépése a Galstonburry fesztiválon, azt is érdemes meghallgatni… Úgysem fogjuk, hosszú. Hosszú, a kurva életbe.


Figyelmébe ajánljuk