A bivalybasznádi Maracana

  • narancs.hu
  • 2014. április 17.

Hírnarancs

Átadás előtt a miniszterelnök új homokozója, bemutatták a magyar Navracsicsot, Matolcsy szerepelni Nyújorktájmsz, Kovács László összevonja szemöldökét, párkányi vendégművész a Jobbik színpadán, salsacsend. Csütörtökön ragadjuk a lényeget.

Disneyland a burgyingban

Nem volt sajtótermék ma széles e hazában, amelyik ne foglalkozott volna kiemelt terjedelemben a hétfőn birtokba veendő felcsúti Pancho Arénával – a Magyar Nemzet például telt házat jósol a megnyitó ceremóniára. A miniszterelnök házának tőszomszédságába rittyentett, pofásnak látszó, alkalmasint vérlázítóan pofátlan objektumban egyelőre nem gladiátorviadalokat, hanem focimeccseket rendeznek, mert a főnök a focit meg a szotyit szereti. De ha a dolgok így folytatódnak, hamarosan lesz ott pálinka- és kolbásztöltő fesztivál, meg minden földi jó. Havasi Bertalan miniszterelnöki szóvivő kiállása volt azonban a nap kétségtelen fénypontja e tárgyban, népe szemébe mondta ugyanis, hogy Orbán Viktor nem lesz mindig miniszterelnök. Bátor ember.

false


A vendégszerető agysebészek hazája

A nagyhét másik nagy nyomulója, Matolcsy bankvezető egészen New Yorkig vitte önnön hírét, míg a magyar sajtó azon rágja magát, hogy vesznek a prücsöknek hegedűt vagy csak használatba adják neki, vagy coki neki, addig a New York Times kitér az unortodoxia egyéb elemeire is. Különösen az fáj nekik, hogy a majsztrókánk egyszer azt találta mondani, hogy a magyar törzsek 1500 éve az agysebészetükről, a vendégszeretetükről és a gasztronómiájukról voltak híresek – ami azért, valljuk be, még Zsigó Róbert és Hoppál Péter hazájában is emberfeletti baromságnak hangzik.

László az új Tibor

A repülő külügyminiszter még bemutatott a lapátról. A középső ujjával felérő gesztusa persze csak egy makacs pletykát erősített meg, miszerint Trócsányi László párizsi nagykövet lesz az új igazságügyi miniszter Orbán következő kormányában. A minisztereket persze a kormányfő szokása lenne bemutatni, így nem lehet tudni, hogy egész pontosan mi is járt a feladatot eluzurpáló, hetyke bajszú Martonyi fejében, amikor megtette a magáét, de azt könnyen elképzelhetjük, hogy mi járhat minderről Orbán Viktor fejében. Ám mindettől a kérdés még égető marad: igazságügy-miniszter? Ide? Minek?

Ászok és gigászok, továbbá a tökfilkó

Ami sok, az már tényleg sok, most az áldott jó természetéről és pittoreszk alsóneműiről híres nagy régi sólyom, Kovács László sokallt be Mesterházy Attila viselt dolgaitól. Konkrétan a pártelnök túlhatalma piszkálja csőrét a vén csatalónak, s ezért még az önkormányzati választások előtt megszabadulna, no, természetesen alulról szerveződő módon, a méltatlan utódtól.

Neves vidéki vendégművészek fellépései

A Fidesz után a Jobbik is idegenlégióssal erősít az európai megmérettetés előtt. Popély Gyula szlovákiai magyar történészt persze gondosan majdnem befutó helyre rakták a listájukon. Szóval inkább afféle bokrétának szánják a kalapjukra, van ilyen. Eddig ahhoz voltunk szokva ugye, hogy a Fidesz nyúl a Jobbiktól, hát, most fordítva esett. Van ilyen is.

Ciao Feliciano!

Autóbalesetet szenvedett és meghalt a salsa királyának is tartott művész, Cheo Feliciano. Puerto Ricóban háromnapos gyászt hirdetett a kormányzó. Mi azzal a felvétellel köszönünk el tőle, amin Carlos Santanával zúzza.

Figyelmébe ajánljuk