A miniszterelnök fia kirúgással fenyeget

  • narancs.hu
  • 2017. január 18.

Hírnarancs

Botkát felhatalmazták, összedőlhet a Matyi-univerzum, a nap antihőse, a Széll Kálmán téri óra.

Kirúgás lájkért

A kormányzati pénzből működő Antall József Tudásközpontban kirúgással fenyegetik azokat a dolgozókat, akik lájkolják az olimpiaellenes tartalmakat a Facebookon. Az intézményt vezető Antall Péter, Antall József fia a Tudásközpont munkavállalóiból álló zárt csoportba posztolta, hogy nem szeretne a munkatársaktól „olyan posztokat, like-ot (látni), amely az olympiát támadja. (…) Aki önállósodni akar politikailag, exponálja magát más irányokban, annak azt üzenem, hogy nem kötelező itt dolgozni” – írta. Az esetet nyilvánosságra hozó 444 egyelőre nem tudta elérni Antallt.

A Momentum Mozgalom ennek ellenére is bátorítja a támogatóit, és üzentek Antall Péternek is. Ezt írták: „Még el sem kezdtünk aláírást gyűjteni, máris miattunk fenyegeti egy kormánypénzből élő intézmény vezetője a beosztottjait.”

Antall Péter

Antall Péter

Fotó: MTI/Soós Lajos

 

Botka üti a nyomát

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje Botka László lesz, közölte Molnár Gyula a párt szerdai sajtótájékoztatóján. Botka teljes felhatalmazást kapott arra, hogy a következő hetekben jelöltállítási és tartalmi kérdésekben tárgyalásokat folytasson a többi baloldali párttal. Botka azt mondta, zárt ajtók mögött kezdi meg az egyeztetéseket rövidesen. A DK elnökéről, Gyurcsány Ferencről Botka korábban azt mondta, nem szívesen látná a közös listán. Botka programjának neve új igazságosság lesz, áll az Index cikkében.

 

Matyi számol

Összedőlhet a Matyi-univerzum, legalábbis az utóbbi napokban arról cikkeznek a lapok, hogy a Matyi Dezső vezette Alexandra könyvesbolthálózat bedőlhet, miután nem tudnak fizetni a kiadóknak, és neki is több milliárd forinttal tartoznak. A hvg.hu szerint a legnagyobb könyvkereskedők könyveik visszahívásáról döntöttek. Az Index most azt írja, hogy még a múlt hétfőn bezárt egy bolt Veszprém belvárosában. Tavaly szeptemberben tíz üzlet szűnt meg.

 

Polt és Csajka

Polt Péter legfőbb ügyész Moszkvában tárgyalt Jurij Csajkával, az Oroszországi Föderáció legfőbb ügyészével, írja a 444. A találkozót az orosz fél kezdeményezte. A megállapodás értelmében a két ország összehangolja bűnüldöző tevékenységét, különös tekintettel a kábítószer-kereskedelem és a pénzmosás visszaszorításának érdekében.

Polt Péter

Polt Péter

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Idő van!

Tragikomikus órabalhé a Széll Kálmán téren. Haladjunk időrendben: a tér felújítása után elhelyezik a hiperszuper dizájnórát, ami egy obeliszkre hasonlít, ellenben erős napfényben nem látni rajta az időt. Ami egyébként nem is olyan nagy baj, mert általában nem a pontos időt mutatja. Erre jönnek a forradalmár természetű állampolgárok, és felragasztanak az obeliszkre egy közönséges faliórát, ami elég ronda, de legalább jár. Az obeliszkre a következő feliratokat firkálják: „Hol a régi óra?” „Pontos időt!” Az órát a hatóságok eltávolítják, nem sokkal később az obeliszk digitális óráját kikapcsolják. Azóta nemcsak a pontos időt, de semmit sem mutat a tér közepén álló óra.

 

Űróra

Nem valószínű, hogy a Széll Kálmán téri eseményekkel függ össze, de tény és való, hogy több atomóra leállt az EU saját műholdas navigációs rendszere, a Galileo műholdjain. Ez a rendszer függetleníti majd 2020-ra Európát az amerikai GPS-rendszertől a tervek szerint. A Galileo műholdjain kétféle atomóra működik: kettő rubídiummal, kettő hidrogénnel. A leállt órák közül három rubídiumos, hat hidrogénes, írja az MTI híre nyomán a hvg.hu.

Figyelmébe ajánljuk