Tiszta Amerika: Magyarországon Bayer, Bencsik, Nógrádi gigapartival ünnepli Trump beiktatását

  • narancs.hu
  • 2017. január 17.

Hírnarancs

Itt is, ott is a legalja.

Az NVI-nél a kopaszok ellen tiltakozó Gulyás garázda. És a kopaszok?

„Másodfokon is elítéltek, jogerősen is közveszélyes garázda lettem” – írta ma Gulyás Márton a Tumblren, miután a bíróság közel egy év után helybenhagyta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) falán lévő, közintézményt jelző táblákat ácskalapáccsal és csavarhúzóval lefeszítő Gulyás ellen indított eljárás elsőfokú ítéletét. A tárgyalásról szóló tudósításunk itt olvasható.

false

 

Fotó: Narancs

Több száz rendőrnek nem sikerült érvényre juttatni Devecseren, hogy a rasszista magatartás nem oké

Strasbourg elmarasztalta a magyar államot a devecseri szélsőjobboldali demonstrációval kapcsolatban. Négy és fél év után ért el sikert a Magyar Helsinki Bizottság két ügyfele az Emberi Jogok Európai Bíróságán. Király Alfréd és Dömötör Norbert azért fordult a strasbourgi testülethez, mert a magyar hatóságok nem biztosítottak megfelelő védelmet nekik, amikor a devecseri cigányellenes demonstráció résztvevői gyalázták és kővel dobálták a helyieket. A bíróság kimondta, a magyar hatóságok elégtelen fellépése azt üzente a nyilvánosságnak, hogy a nyíltan rasszista magatartások következmény nélkül maradhatnak. 2012. augusztus 5-én a Jobbik cigányellenes demonstrációja során, a párt politikusainak gyűlölködő beszédeit követően a tömeg a település romák lakta utcáiba vonult, gyalázta, fenyegette a cigányságot és megdobálta a helybeliek házait. A bíróság fejenként kb. 10 700 eurót ítélt meg kártérítésként és perköltségként a Magyar Helsinki Bizottság által képviselt Király Alfrédnak és Dömötör Norbertnek.

Colleen Bell keresztet kapott

A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntette ki Szijjártó Péter a távozó amerikai nagykövetet.

false

 

Fotó: Facebook/US Embassy Budapest

Óraháború a Moszkva téren

A felújított Moszkva téri óra jó ideje biztosan nem működött. Ismeretlenek ezért ma elhelyeztek (vastag ragasztószalaggal rögzítve) a helyszínen több műanyag órát, ráírva, hogy pontos idő. A köztéri akció szervezői természetesen a nosztalgiát is behúzták, azt kérdezik, „Hol a régi óra?”.

Felcsúton még az iskolabüfé is Mészáros Lőrinchez tartozik

Legalábbis a Mészáros és Mészáros Kft. üzemelteti.

Nem kacsa: Éljen Donald!

Óriási beiktatási mulatságot szervez Trump tiszteletére az ´56 Lángja Alapítvány – így a hvg.hu. Azt írják: „A vendéglista elég impozáns. Olyan nagy nevekkel lehet majd együtt szürcsölni Coca-Colát vagy falni a hamburgert, mint Bayer Zsolt újságíró, Bencsik András CÖF-ista állampolgár, a világ összes összeesküvését egyszerre leleplező közgazdász Bogár László, vagy Nógrádi György, aki Nógrádi György.” A rendezvény címe az lesz, hogy „Trump Beiktatási Parti”.

Fedetlen keblekkel Trump ellen

Mindeközben a Femen feminista csoport akciózott Madridban Trump viaszmásánál, tiltakozva az amerikai elnök szexista kijelentései ellen.

Teljes szakítást hoz a Brexit – Theresa May előállt a tervvel

Keddi beszédében tisztázta Theresa May brit miniszterelnök, mit akarnak a kilépési tárgyalásokon az EU-tól – írja az Index EUrologus blogja. Theresa May „új és egyenlő partnerséget” akar az EU-val: nem „részleges” vagy „társult” tagságot, vagy bármi olyat, amivel félig bent maradnak. „Amiről beszélek, az azt jelenti, hogy nem maradhatunk a közös piacban.” Részletek itt.

Figyelmébe ajánljuk