FIFA-vezetők rendőrkézen, Orbánék vonulhatnak a bíróságra

  • narancs.hu
  • 2015. május 27.

Hírnarancs

Thürmer szívatja Tóbiást, Gyurcsányék perlik Orbánékat, Kerényi égeti Kerényit, Tarlós legyőzi a hajléktalanokat. Lélekemelő ütközetek szerdai híreinkben.

Ez már FIFA!

Szerda kora hajnalban a svájci rendőrség több FIFA-vezetőt tartóztatott le. Az ügy kapcsolatban van a 2018-as oroszországi, illetve a 2022-es katari vb odaítélése körüli botránnyal. Az akcióra az FBI nyomozásának eredményeképpen, amerikai kérésre került sor, és a korrupcióval gyanúsított sportvezetőket is az Egyesült Államoknak adják ki. Részletek például a Népszabadságban.

Répa, mogyoró, retek – mindenkit beperelek!

Az Altus Orbán Viktor miniszterelnök mellett beperli Lázár Jánost, Deutsch Tamás és Pelczné Gáll Ildikó fideszes európai parlamenti képviselőket, Gulyás Gergely országgyűlési képviselőt „és még sokan másokat” – írta közleményében Dobrev Klára.

Vár a Feri! Milyen Feri?

Vár a Feri! Milyen Feri?

Fotó: Facebook

Gyurcsány Ferenc DK-elnök felesége szerint nem igaz, hogy az Altus másfél milliárd forintos megbízási szerződést nyert el az Európai Bizottságtól (EB), az Altus vezette 11 tagú nemzetközi konzorcium megbízási díja ennek az összegnek ugyanis kevesebb mint egytizede, amelyet ráadásul a konzorciumban részt vevő többi tíz céggel kell majd megosztania. A továbbiakban is mindenkivel szemben pert indítanak, aki „nyilvánvalóan valótlan kijelentéseket” tesz a cég által elnyert pályázatról a nyilvánosság előtt – tette hozzá.

A fenti hírt a kiváló MTI szövegezte, de akit érdekelnek a részletek, olvassa el mindent feltáró interjúnkat az Altus igazgatójával, itt.

Gigászok csatája: Thürmer előzi Tóbiást

Megtagadta a Nemzeti Választási Bizottság szerdai ülésén az MSZP elnöke által kezdeményezett, a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény megsemmisítésére irányuló népszavazási kérdés hitelesítését. A kérdést a Nemzeti Választási Iroda elnöke azzal utasította vissza, hogy az a vasárnapi munkavégzés kérdését érintené, viszont hasonló kérdésben kezdeményezett népszavazást Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke is, amelynek hitelesítési eljárása még nem zárult le, és a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig.

Bátor ember Tarlós István

Újra belerúgott a hajléktalanokba a vitéz főpolgármester: szerda délelőtt megszavazta a Fővárosi Közgyűlés a Kúria által előzetesen elkaszált első változat módosítását. Az új verzió kisebb módosításokkal, de lényegében a régi. Azt rögzíti, hol bizonyul szabálysértésnek az úgynevezett „életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás”. Tarlós kirohanását és a derék aktivisták tiltakozását a helyszínről közvetítettük.

Kerényi Imre 89. alkalommal teszi nevetségessé magát

Igen, kiszámoltuk. Ahogy azt is, hogy mindez nekünk másfél milliárdba fáj. A Magyar Nemzetben megjelent, a Nemzeti Könyvtárat kritizáló cikkben szerepel a mai nap kis botránya, Kerényi otromba vicce. Csak azért sem idézzük, inkább olvassák el irodalomtörténész szerzőnk elmélyült értelmezését.

Másfajta könyv

Ma van a sclerosis multiplex világnapja, és ma jelent meg egy bátor könyv, az első magyar SM-napló. Nikodém Vandával készült interjúnkat ajánljuk ennek a félresikerült napnak a végére.

Figyelmébe ajánljuk