A nap, amikor Németh Lászlóné megszólalt

  • narancs.hu
  • 2014. február 24.

Hírnarancs

A rezsiharc sosem ér véget, Ukrajna segélyre vár, Papcsákot lenyomták a klosárok. Hétfői hírek.

Itt a legfrissebb szenzáció, megszólalt Németh Lászlóné! A miniszter Pakson tartott sajtótájékoztatót, ahol kijelentette: „A számítások szerint 13 százalékkal csökkenthető lesz a villamos energia ára, ha Pakson megvalósul a kapacitásbővítés, azaz megépül a tervezett két erőművi blokk; ez a gazdaságélénkítést, a befektetők vonzását segíti.” Igazán sajnáljuk, hogy a tudósításokból az nem derült ki, hogyan jött ki ez a 13 százalék, de talán nem is fontos. Úgy tűnik, hogy a nagy rezsiháborúban – ami ezek szerint a 2030-as években sem ér véget – efféle piszlicsáré dolgokkal nem illendő foglalkozni.

Annál inkább a mostani, kiszipolyozó, népsanyargató szolgáltatókkal. Már csak kettőt kell aludnunk, hogy Lázár János beváltsa tegnapi ígéretét, miszerint „szerda nem a szolgáltatók napja lesz”, ám hogy addig se unatkozzunk, Rogán Antal rezsizett egy kiadósat, neki jutott ugyanis a hálás feladat, hogy összegezze mindazt, amit az ún. rezsifórumokon összehordtak. Eszerint: A rezsifórumok részvevői három plusz egy dolgot üzennek, amit a frakció szócsőként továbbít a kormánynak. Ahogy arról az Index beszámolt, Rogán a nép szavaként a következőket fogalmazta meg: „Csökkentsék vagy szüntessék meg a közműalapdíjat ott, ahol ezt törvény nem írja elő (távhő, víz, hulladék), a mérőórák számait hozzák összhangba a számlákon található számokkal (mert ez most sokszor nincs szinkronban), a mérőórák cseréjének a költsége ne a fogyasztót terhelje, és vizsgálják felül a bekötési és a bekapcsolási díjakat.”

Most már tényleg csak az hiányzik, hogy a gaz szolgáltatók érezzék megtiszteltetésnek és fizessenek is azért, hogy áramot (gázt, vizet, hőt stb.) adhatnak a Magyar Embereknek.

Ukrajna a szakadék szélén táncol, a fizetésképtelenség határán van. Ezt még tegnap jegyezte meg Olakszandr Turcsinov ügyvezető államfő, ma az ügyvezető pénzügyminiszter, Jurij Kolobov már konkrét összegben, 35 milliárd dollárban állapította meg a zuhanás elkerülését. A hvg.hu tudósítása szerint Kolobov ezt mondta: „Nyugati partnereinknek azt javasoltuk, hogy szervezzenek meg egy nagy nemzetközi adományozó értekezletet az Európai Unió, az Egyesült Államok, az IMF és más nemzetközi pénzügyi szervezetek részvételével, hogy legyen pénz a modernizálásra és a reformokra Ukrajnában.” Azért nagy kérdés továbbra is, ha lesz (lenne) pénz, mire költik majd? Mert ha arany klozetkefére, akkor megette a fene az egészet.

false

 

Amúgy Janukovics ellen elfogatási parancsot adtak ki, a helyi bulvár legújabb sztárja viszont már nem ő, hanem a főügyész, Viktor Psonka (képünkön b. nejével), aki az elnökhöz hasonlóan – ám még nála is ízléstelenebb – kincseket halmozott fel a dácsájában, ráadásul lefestette magát Caesarként, sőt még párnahuzatként is megörökítették. Szóval ez a csávó volt Ukrajna főügyésze…

Papcsák Ferenc viszont zugló polgármestere, nem mellesleg a legjobban kereső országgyűlési képviselő. Az Index megpróbálta kideríteni, honnan e nagy jövedelem, ami eleve reménytelen vállalkozás, a cikkből ugyanis az derül ki, hogy azt Papcsák sem tudja megmondani. Úgyhogy érjék be egy másik papcsákos hírrel. A Népszabadság számol be arról, hogy bocsánatot kell kérnie a zuglói önkormányzatnak attól a hat hajléktalantól, akiknek a kunyhóit 2011 októberében a kerület eldózeroltatta. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint fejenként 500 ezer forint nem vagyoni kártérítés is jár a felpereseknek, akiknek a kunyhóbontással megsértették a személyhez fűződő jogait.

Végül egy kis magyar foci.Tegnap sorsolták ki leendő ellenfeleinket (Görögország, Románia, Finnország, Észak-Írország, Feröer-szigetek) a következő Európa-bajnoki selejtezőkre. Pintér Attila szövetségi kapitány sajtótájékoztatót tartott. Az igazat megvallva, ezért a szövegért kár volt Telkibe hívnia az újságírókat.

Figyelmébe ajánljuk