A rohadt ellenzéki újságírókat szívatná Pintér Sándor és Szőcs Géza

  • narancs.hu
  • 2015. november 4.

Hírnarancs

A két szellemóriásnak olyan ötletei vannak, hogy a fülünk kettéáll! Kósa Lajos közben tollal küzdene a menekültek ellen, a román kormányfő meg lemondott. Durva szerdai híreink.
A lemondott Pontát látják

A lemondott Pontát látják

Fotó: MTI

 

Ma délelőtt lemondott Victor Ponta, Románia szocdem kormányfője. Ponta ellen napok óta sokezres számban tüntettek a vele maximálisan elégedetlen tömegek, hogy ha másért nem, hát vigye el a balhét a hétvégi, brutális koncerttragédia miatt (a Goodbye To Gravity zenekar koncertjén sikerült a pirotechnikával felgyújtani a klub tetőszerkezetét, és mivel a bukaresti szórakozóhely semmilyen biztonsági előírásnak nem felelt meg, rengetegen bennégtek az épületben, 32-en meghaltak, nagyon sok a súlyos sérült, a tragédia a korrupció és az életveszélyes alkalmatlanság szimbóluma lett – így került a képbe Ponta). Ponta tehát látszólag ezért, az „emberek akarata” miatt távozik kormányával együtt. De persze mindenki tudja, hogy ez csak ürügy a számára – mi például már júliusban elkerülhetetlenül közelgő bukásáról írtunk, miután az ügyészség korrupciógyanú miatt zárolta a vagyonát. Szeptemberben aztán hivatalosan is vádat emeltek ellene okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnrészesség vádjával. Az ideiglenes kormányfő Mircea Dusa védelmi miniszter lehet, de ma még az előrehozott választás sincs teljesen kizárva.

Pintér Sándor ügynökei szerkesztőségünkbe látogatnak – na jó, ez még kicsit odébb van, viszont ha megtörténik, legalább nem leszünk egyedül: az Index rémisztő találata szerint ugyanis Pintér olyan módosítóval turbózná meg a nemzetbiztonsági törvényt, amelynek része az is, hogy ha igénylik egy tartalomszolgáltatótól, akkor bizony foglalkoztatnia kell a nemzetbiztonság munkatársait (mi ezúttal reményünket fejezzük ki, hogy van közöttük legalább egy képességes olvasószerkesztő). Az Orwell-életmű Monty Python-féle, merész újraértelmezését megvalósító passzus persze lehet, hogy kikerül majd a módosítóból (amely leginkább a kormányzati szervek könnyebb és mélyebb ellenőrizhetőségét célozza), de azért csak várjuk ki a végét...

Pintér Sándor, az álmok álmodója

Pintér Sándor, az álmok álmodója

Fotó: MTI

A Fidesz aláírásgyűjtésbe kezd az ún. menekültkvóta ellen, hiszen a párt egyszerűen rosszul van a kötelező betelepítés ideájától. A dicsőséges akciót Kósa Lajos elvtárs neve fémjelzi, aki a terrorfenyegetés és a bűnözés fogalmaival, valamint a modern kori invázió szóösszetétellel kívánt bejelentésének további nyomatékot adni – hívei körében teljes sikerrel.

A 71 megfulladt menekültet magába záró halálkamion ügyében a büntetőeljárást a magyar ügyészség folytatja le, miután átvette az osztrákoktól. A kamiont osztrák területen találták meg augusztus 27-én, de az áldozatok nagy valószínűséggel még Magyarországon vesztették életüket – ezért kapja az ügyet magyar ügyészség. A New York Times egyébként nemrég olyan cikket közölt, amely bemutatja az áldozatok egy részének hátterét és feltételezhető pszichológiai, illetve egyéb motivációit – érdemes elolvasni.

Végül a szórakozás, magyar módra: hazánk legjelentősebb kortárs pénzköltője, az elmúlt heteket-hónapokat a milánói expón közpénzből véghezvitt randalírozással, egy kirívóan ocsmány épület szidolozásával, túlszámlázással és egyéb csemegékkel idejét múlató Szőcs Géza a Mandineren közölt, mit is mondjunk, úgynevezett publicisztikát vagy mit, melyben indulatosan reagál az őt ért vádakra, aztán csörgős sipkájában úgy bepörgeti a hülyeségmotort, hogy az még Kerényi Imrének is becsületére válna. A nyilvánvaló csúcspont ez a részlet:

„Igen, tudnék javasolni megoldást. A sajtó hitelének helyreállítását törvényi eszközökkel. A tudatos, nyilvános hazugság közbűnténnyé nyilvánítását. A kártérítési elvek szigorítását. Például: ha egy lap leírja valakiről, hogy ellopott 100 millió forintot, azt az állítást gyorsított eljárásnak kell tisztáznia. És ha a megvádolt személy valóban ellopott 100 millió forintot, a legnagyobb szigorral kell lecsapni rá. De ha az ellenkezője bizonyosodik be – hogy az újságíró hazudott –, akkor neki kelljen kifizetnie az erkölcsi kárt, amelyet okozott. Hogy mennyit? Hiszen világos, nem? Százmillió forintot. Ekkorát hazudott, ekkora erkölcsi kárt okozott, ezt kell megtérítenie.”

A teljes szöveget erős idegzetű olvasóink itt érhetik el.

Figyelmébe ajánljuk