Tarlós lenyomta Lázárt, az alkotmánybírók megadták magukat

  • narancs.hu
  • 2015. március 18.

Hírnarancs

Megtalálták Orbán elhárítási kartonját, a miskolci igazgatót kirúgták, kergetik a provokátorokat, szervezkednek Orbán apja ellen. Tragédia Tuniszban. Szerdai hírek, csak a lényeg.

Terror

Tizenkilenc ember, köztük tizenhét turista meghalt, miután fegyveresek katonai ruhában megtámadtak egy múzeumot Tunézia fővárosában, a parlament közvetlen közelében, mondta Habíb Eszid miniszterelnök a BBC szerint. Az Index folyamatosan frissíti híreit itt.

Alkotmánybirkák

Az Eötvös Károly Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért közös elemzésben vizsgálta az Alkotmánybíróság 2011 és 2014 közti ítélkezési gyakorlatát. A legnagyobb jelentőségű ügyek vizsgálata drámai eredményre vezetett: az Alkotmánybíróságot megtörte a kormánytöbbség, az új tagok beültetésével sikeresen alakított ki kormányhű testületet – szemben a korábbi, valódi ellensúlyt jelentő Alkotmánybírósággal. További részletek itt.

Orbán Viktor személye

340 milliárd forint uniós támogatást kaphat a fővárosi önkormányzat a következő (2014–2020) uniós költségvetési ciklusban, amiben nincs benne a folyamatban levő villamos- és trolibeszerzés 23 milliárd forintos támogatása – mondta Tarlós az Indexnek. A főpolgármester közölte, hogy több irányból lobbiztak az uniós pénzekért, de főleg a miniszterelnöknek köszönhető, hogy ekkora keretből gazdálkodhat a főváros. Korábban Tarlós azt vizionálta, hogy Lázár János akadályozta a főváros akadálymentes hozzájutását a pénzekhez. Hogyne, mert Lázár János egyedül dönthet ilyen kérdésekben, Orbán Viktor tudta nélkül.

Kösz, Főnök!

Kösz, Főnök!

Fotó: MTI

Miskolci mizéria

Felmentik Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját – értesült az InfoRádió. Kiss Csaba megkeresésünkre elmondta: minden előzmény nélkül tegnap délelőtt behívatta Kriza Ákos polgármester, és közölte az elhatározását, miszerint a színház belső feszültségei miatt veszélyben érzi a következő évadot, így felmenti őt. Egyelőre senki nem érti az egészet, de hamarosan kiderítjük, amit ki lehet.

Nem győzik

Egyesületet alapítanak a gránásiak, így próbálják védeni magukat Orbán apja ellen – írjuk ajánlónkban, ahol a holnapi Narancs címlapsztorijából szemezgetünk. Kapaszkodjanak meg, mielőtt kattintanak.

A Fidelitas a kurucinfo nyomában

A Fidelitas úgynevezett provokátorfigyelő csapatot alakít – közölte a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke. Azóta mindenki ki van akadva, pedig ez igazán következetes, logikus lépés volt a kis házmesterek részéről.

Kartonkatona

A zalaegerszegi laktanya katonai elhárítása – a Belügyminisztérium III/IV-es csoportfőnökségének helyi kirendeltsége – Orbán Viktort társadalmi kapcsolatként tartotta nyilván. Az úgynevezett „A” karton megléte azonban önmagában nem bizonyít együttműködést az állambiztonsági szolgálatokkal. Ezt itt írja a HVG.

Figyelmébe ajánljuk