Begurul a békemenet, két kis saller a Fidesznek

  • narancs.hu
  • 2015. március 22.

Hírnarancs

Orbán nem veszi észre magát a FAS szerint, Fico Áder ellen jelöl, berágott a békemenet, agyő Nagykörút, csókol Osztapenko! Hírek a józan ész zárvatartási ideje alatt is, zavartalanul.

Megint benne vagyunk a FAS-ban

Ismét Magyarországgal foglalkozik a nagy tekintélyű német konzervatív napilap, a FAZ. Ezúttal a vasárnapi kiadásba, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungba, tehát a FAS-ba sikerült beverekednünk magunkat, ahol régi barátunk, Stephan Löwenstein arról értekezik, hogy már Orbán sem a régi. A magyar szavazók lassan elfordulnak tőle, de ő még mindig nem érti a szitut, s a régi módszereket erőlteti, noha a Fidesz sorra bukja az időközi választásokat. A világért sem csapnánk le a hírben nem túl ügyesen elbújó szóviccet, mert hát a jó nevelés, meg a vasárnapi zárva tartás, de tény, hogy egyetértünk a lappal és a szerzővel, Orbán tényleg elhúzhatna már… innen.

 

Nem Áder, inkább Fico embere lesz az ENSZ főtitkára

Áder Jánosra rájár a rúd, nem elég, hogy napi szintű pörlekedésben van Orbán Viktorral, de még ENSZ-főtitkár sem lesz belőle, holott gyermekkorában nyilván az asztal körül kergették a tárgyban. A dolog annál is cikibb, mert épp úgy néz ki, hogy Robert Fico mondja meg, ki lesz itt ENSZ-főtitkár – legalábbis ezt terjeszti magáról.

Nos, fogadnánk egy nagyobb tányér sztrapacskában, hogy Fico jelöltjei közt aligha foglal el túl előkelő helyet Áder, de ez csak azért lehet, mert Fickó nem tudja, hogy a nemes hivatal elérése érdekében még a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságot is létrehozta, illetve gyújtó hatású beszédet mondott épp az ENSZ klímacsúcsán.

De hát, tudjuk, ezeknek semmi sem elég.

 

Még egy kis pofon a Fidesznek

Ma csak két időközi önkormányzati választást tartottak.

Bár e sorok írásakor az eredményeket még csak sejtjük, de nem sok esélyt adunk Magyarország élcsapatának. Újpest egy derűs komcsifészek, nemrég a parlamenti mandátum ügyében is kimutatták a foguk fehérjét, Bényén meg csak független jelölt indul – az amúgy is egy független hely, a testületben is csak független képviselők vannak.

 

Beszáll, pontosabban kiszáll a békemenet

A végére hagytuk a legjobbat, megelégelte a Fidesz sorozatos buktáit a békemenet! Persze nem Orbán Viktor elmozdításáért mennek ki az utcára, hanem a tapolcai időközi választás helyszínére sietnek – nem fogják elhinni, kocsival. Széles Gábor Ikaruszait most hagyjuk is.

false

 

Fotó: MTI


Közlekedési anomáliák a fővárosban

Jobban is teszi ez a békemenet, hogy nem Budapest utcáin grasszál, hisz ott mától nem is lehet. De a szerencsétlenek akkor is bajban lesznek, ha kocsival mennek a tapolcai választásba belekummogni, hiszen az Osztapenkónál is fokozódik egyre csak a helyzet.

Nos, így álltak ma dolgaink Bástya elvtárs országában.

Figyelmébe ajánljuk